Labdarúgás

2023.09.16. 18:15

Kiesett a kupából a DEAC

Az első vendég-gólra még volt válasza a debrecenieknek, azonban a Kozármisleny újból előnybe tudott kerülni, ami az áhított továbbjutást is meghozta a baranyaiaknak.

Haon.hu

Forrás: Molnár Péter

A másodosztályban szereplő Kozármisleny alakulatát fogadta szombaton délután az NB III.-as DEAC a labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dóczy utcai Sportcampuson. A vendégek jó formában érkeztek Debrecenbe, ugyanis hét kört követően a harmadik helyen állnak a pontvadászatban, Urbin Péter tanítványai pedig a negyedikek az Északkeleti csoportban.

Természetesen mindkét oldalon a győzelem volt a cél, ehhez a 31. percben a vendégek kerültek közelebb, mikor Kirchner György előnybe lőtte az övéit. A hazaiak nem sokáig voltak hátrányban, még a szünet előtt sikerült egyenlíteni, Soltész János talált be, 1–1. Az utolsó percben Schuszeter Ronald is betalált, előnnyel mentek be a vendégek az öltözőbe.

Amint azt a klub honlapján írják, a második játékrészre alaposan rányomta a bélyegét a szünet előtti gólváltás, a házigazdákat kissé letörte, a vendégeket pedig nyilván feldobta. A DEAC mindent megtett az egyenlítés, illetve a továbbjutás érdekében, ám nem járt sikerrel. Cserékkel is igyekezett felfrissíteni csapatát Urbin Péter, a fordulásnál Al-Sheraji jött be a szélt meghúzni, majd Tochukwu és Lakatos, és később Korhut is beállt, ám hiába az igyekvés, az eredmény már nem változott.  Mindez azt jelentette, a kupában véget ért a Debrecen menetelése.

A tények

MOL Magyar Kupa, 3. froduló
DEAC–Kozármisleny 1–2 (1–2)
DEAC: Ratku – Soltész, Herczku, Vincze, Jankelics – Batta (Al-Sheraji 46.), Kónya, Sándor (Korhut 82.), Papp G, – Szabó L (Lakatos 62.), Wente (Tochukwu 62.).
Gól: Soltész (43.), illetve Kirchner (31.), Schuszter (45+1)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában