Magyar Kupa

2023.09.16. 14:53

Nehéz volt, akár az egri vár ostroma: továbbjutott a Loki a kupában

Molnár Szilárd

Eger-DVSC

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Kupa harmadik fordulójában a Loki is bekapcsolódott a küzdelmekbe. Az ellenfél az NB III. Észak-Keleti csoportjában érdekelt Eger együttese volt.

A DVSC ezúttal a Milosevic – Baranyai, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Varga J., Ojediran – Bévárdi, Domingues, Bódi – Majdevac kezdőtizeneggyel áll fel, tehát az első perctől lehetőséget kap a bizonyításra Andrija Majdevac, a piros-fehérek pár hete igazolt támadója.

A cserepadon Engedi (kapus) Tuboly, Manrique, Bárány, Loncsar, Kusnyír, Szécsi és Kiziridisz várt bevetésre.

Mezőnyfölényben

Debreceni mezőnyfölénnyel teltek az első percek, de komolylehetőséget nem sikerült kialakítani Iváncsics kapuja előtt. 

Aztán jött a hidegzuhany, a hevesiek az első lehetőségüket gólra váltották: egy jobb oldali szögletet követően Balázs Patrik fejelt a debreceni kapu bal oldalába. 1–0.

Próbáltak magasabb fokozatba kapcsolni a hajdúságiak, de rengeteg hiba csúszott az összjátékba. 

A 30. perctől aztán a kapujuk elé szorultak a hazaiak, innentől már jóval veszélyesebbek voltak a beadások is. Egy ilyen akció után meg is lett az egyenlítés: Ferenczi ívelt be a bal oldalról, a berobbanó Domingues pedig a kapuba fejelt a 36. minutumban. 1–1.

Domingues két perccel később már akár mesterhármasnál is tarthatott volna, de az újabb fejesét már védte a kapus, a pörgetésénél pedig felszabadítottak a védők.
Az utolsó percek csendesebben teltek, a Loki nyomott, az egriek pedig védték a ”várat”, így 1–1-nél vonultak pihenőre a felek.

Romancsuk, a ”jófej”

Fordulás után is maradt a meddő debreceni mezőnyfölény, továbbra is rengeteg hibával. A debreceni szurkolókon nem múlott semmi, végig bíztatták kedvenceiket. A játékosok is akartak, de sem az időjárás, sem a pálya talaja nem könnyítette meg a dolgukat. Szrdjan Blagojevics vezetőedző cserékkel próbálkozott, bejött  a születésnapos Alekszandrosz Kiziridisz, majd idővel Szécsi Márk, Christian Manrique és Stefan Loncsar is pályára került.  A meccs egyik legnagyobb helyzetét Dusan Lagator hagyta ki, egy szöglet utáni labda teljesen üresen találta az ötösön, de a védő luftot rúgott…

Végül siker koronázta a hajdúsági próbálkozásokat: a sérüléséből visszatért Ferenczi szögletét csúsztatta a hosszúba Olekszandr Romancsuk a 88. percben. 1–2.

A hosszabbítás utolsó percében majdnem kicsúszott a továbbjutás a debreceniek kezéből: Milosevics és Romancsuk nem értette meg egymást, de a megszerzett labdát a hazaiak támadója a pálya göröngyének is köszönhetően az égbe lőtte, így – ha a vártánál nehezebben is, de – továbbjutott a DVSC. 

A tények:
MOL Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért:

Eger SE (NB III.)–DVSC 1–2 (1–1)

Eger, 500 néző. Vezette: Takács T.

Eger: Iváncsics – Dulló, Géringer, Nagy-Kolozsvári (Jónyer, 76.), Nagy Á., Debreceni, Farkas (Schmidt, 76.), Balázs, Kispál, Kovács D., Juhász. Vezetőedző: Lázok János.

DVSC: Milosevics – Baranyai, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Varga J. (Manrique, 83.), Ojediran (Loncsar, 83.) – Bévárdi, Domingues (Kusnyír, 91.), Bódi (Kiziridisz, 61.) – Majdevac (Szécsi, 83.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Gól: Balázs (10.), illetve Domingues (36.), Romancsuk (88.).

Sárga lap: Ojediran (44.).

 

Szöveges közvetítésünk:

95. perc: Vége a mérkőzésnek, 2–1-re győzött, és továbbjutott a Loki.

94. perc: Milosevics és Romancsuk nem értette meg egymást, a labdát elvették a hazaiak, de óriási helyzetben az egri játékos próbálkozásának pillanatában a játékszer megpattant egy göröngyön, így az égbe lőtt...

91. perc: Domingues helyett Kusnyír a pályán.

88. perc: GÓL! Ferenczi bal oldai szögletét Romancsuk csúsztatta a hosszúba. 1–2.

83. perc: Hármas debreceni csere: Ojediran, Majdevac, Varga le, Szécsi, Loncsar, Manrique be.

82. perc: Bévárdi ívelt be középre, Ferenczi a kimozduló kapust megelőzve fejelt fölé.

80. perc: Kiziridisz adott be a jobb oldalról, Domingues megelőzte a védőjét, de mellé pörgetett.

76. perc: Csere a hazaiaknál: Farkas és Nagy-Kolozsvári helyett Schmidt és Jónyer folytatja.

75. perc: Ojediran fejelt kapufát Ferenczi visszaemelt labdájából.

71. perc Domingues harcolt ki szögletet, melyet ő maga teker be. A jól beívelt labda megtalálta az ötösön teljesen üresen álló Lagatort, aki luftot rúgott...

70. perc: próbálja a kapuja elé nyomni az egrieket a DVSC, de kevés sikerrel, mert sajnos rengeteg a hiba a piros-fehérek játékában.

61. perc: Az első debreceni csere, Bódi helyett Alekszandrosz Kiziridisz folytatja.

57. perc: A sarokrúgást követően Bódi lőtt kapura, de a kipattanóból kis híján a hazaiak vezettek veszélyes kontrát.

56. perc: Dulló kezére pattant a labda a 20 méterre a kapu előtt. A megítélt szabdrúgást Ferenczi végezte el, de szögletre pattant a labda a sorfalról.

52. perc: Bódit kellett ápolni, de szerencsére tudja folytatni.

50. perc: Bódi végzett el egy jobb oldali szögletet, de kifejelték a játékszert a védők.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés, egyik csapat sem cserélt.

Félidő. Mezőnyfölényben játszik a DVSC, de ennél több kell a második játékrészben.

45. perc: Három perc a hosszabbítás.

44. perc: Ojediran csúszott oda egy hazainak a bíró szerint sárga lapot érően. Szerencse, hogy nincs VAR a meccsen...

38. perc: Domingues újab két gólt szerezhetett volna: előbb fejesét védte a kapus, majd Majdevac passzába pörgetett bele, de szögletre pattant a labda. A pontrugás nem volt veszélyes.

36. perc: GÓL! Ferenczi baloldali beívlésére érkezett remekül Domingues, és fejelt a kapuba. 1–1.

32. perc: Kavarodás a hazai kapu előtt: előbb Baranyai, majd Majdevac próbálta a hálóba juttatni a labdát, sikertelenül.

31. perc: a második hazai lehetőség: Nagy-Kolozsvári adott tekert be egy szabadrúgást jobbról a kapu elé, deVarga kifejelte a játékszert.

28. perc: előb Baranyai, majd Ferenczi ívelt be középre szélről, teljesen veszélytelenül. Meddő a DVSC fölénye.

24. perc: Bévárdi kezdett szólóba, de szerelték, majd az egyik védő szinte kirúgta a stadionból a labdát.

20. perc: Varga Jószeffel szemben szabálytalankodtak avendégtérfél közepén. Bódi állt a labda mögé, átívelt a túloldalra, Romancsuk visszastukkolta, de Bévárdi cenikkel lemaradt a labdáról a bal kapufánál.

17. perc: Bódi ívelt be a balszélről, de a berobbanó vendégejátékosok elől fejjel mentett az egyik hazai védő.

15. perc: körbepasszolgatja a DVSC a piros-kékeket, de egyelőre veszélytelenül.

10. perc: GÓL! Első hazai helyzet, rögtön gól: egy jobb oldali szögletet követően Balázs Patrik fejelt a debreceni kapu bal oldalába. 1–0.

9. perc: Bódi ívelt az egriek kapuja elé, de a labda elhalt Iváncsics kapus ölében.

6. perc: ahogy várható volt, a piros-fehérek ragadták magukhoz s kezdeményezést. Bévárdi kapott egy jó kiugratást a bal szélen, de utolérték a védők, így oda lett a lehetőség.

1. perc: a meccset a fehér mezes debreceniek kezdték, mely után szinte azonnal szöglethez jutottak a hajdúságiak, de Bódi Ádám beívelését kifejelték a hazai védől.

Tisztelt olvasóink, hamarosan kezdődik az Eger SE–DVSC MOL Magyar Kupa-mérkőzés, melyről élő szöveges közvetítést adunk.

Mi már a helyszínen, tartsanak velünk! Hajrá, Loki!

Mintegy 200 debreceni drukker kísérte el kedvenceit a mérkőzésre.

A kezdőrúgást gyászszünet előzte meg, a napokban tragikus körülményeek között elhunyt Heiedt Edina emléke előtt adóztak a felek.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a cikk nem frissül automatikusan!

dvsc-eger-debreceni-vsc-magyar-kupa-labdarugas-haon-sport-hajdu-bihar-loki
Már melegítenek a DVSC játékosai
Forrás: HAON

 

Új csatárával támad a Loki!

A DVSC ezúttal a Milosevic – Baranyai, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Varga J., Ojediran – Bódi, Domingues, Bévárdi– Majdevac kezdőtizenegygel áll fel, tehát az első perctől lehetőséget kap a bizonyításra Andrija Mardevac, a piros-fehérek pár hete igazolt támadója.

A cserepadon Engedi (kapus) Tuboly, Manrique, Bárány, Loncsar, Kusnyír, Szécsi és Kiziridisz vár majd bevetésre.

Mindkét fia Loki-drukker

A Magyar Kupa harmadik fordulójában a Loki is bekapcsolódott a küzdelmekbe. Az ellenfél az NB III. Észak-Keleti csoportjában érdekelt Eger együttese. A hevesieknek több, az élvonalat is megjárt rutinos labdarúgójuk van: például a kapus Bukrán Erik, a védő Hegedűs Dávid, a szélső Pál András, vagy a támadó Beliczky Gergő.

Az egriek az előző fordulóban gólnélküli mérkőzésen 11-esekkel jutottak tovább a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban szereplő Tarpa SC otthonában, azt megelőzően pedig Gyulaházán taroltak (7–0) Jónyer Kristófék. A bajnokságban hét mérkőzést követően 10 ponttal a tabella kilencedik helyén áll az ESE.

A hevesiek egyik kulcsembere – nomen est omen – Debreczeni Dávid így nyilatkozott az egri klub közösségi oldalára feltöltött videóban az összecsapás előtt: 

Nagyon örültem amikor eldőlt, hogy a DVSC-vel játszhatunk – jelentette ki az egriek 37 esztendős védője. – A hajdúsági klubnál nevelkedtem, nagyon szép emlékeim vannak az egyesületről, a városról és a jelenlegi keretben is találhatók még olyan játékosok, akikkel együtt nőttem fel. Ráadásul a két fiam is lelkes Loki-szurkoló, akik már előre bocsátották, hogy Egerben is Dzsudzsák Balázséknak szurkolnak majd.

 Szombaton kétségkívül az NB I. egyik legjobb formában lévő csapata látogat hozzánk. Az ország egyik legjobb szurkolótábora áll a DVSC mögött, a csapatot vélhetően Egerbe is több százan kísérik el. A kupában évről évre akadt egy olyan kiscsapat, amely meglepetést tud okozni, idén szeretnénk mi lenni ezek – mondta el Debreczeni.

A Magyar Kupa tétje még nagyobb, mint eddig, ugyanis a végső győztes az Európa Liga-selejtezőjében kezdheti meg a nemzetközi kupaszereplést jövő nyáron.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában