Kézilabda

2023.05.01. 18:27

Győzelemmel búcsúznának a Hódostól a kézisek

A friss kupagyőztes Fradi ellen zárja hazai mérkőzéseinek sorát a Loki kedden este.

Sikerre éhesen várják a Fradit Planéta Szimonettáék

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Utolsó hazai mérkőzését vívja meg a női kézilabda NB I. 2022/23-as kiírásában a DVSC Schaeffler csapata: a 23. forduló alkalmával, kedden 18 órától az FTC gárdája látogat a Hódos Imre Rendezvénycsarnokba. A Magyar Kupában szerzett bronzérem után múlt csütörtökön a Siófokkal nézett farkasszemet a Debrecen, mely nem tudta azt nyújtani, amit a drukkerei megszokhattak tőle. Sok hiba csúszott a lányok játékába, és az az elszántság is hiányzott, amely általában jellemzi a Lokit. A mérkőzés 21–21-es döntetlennel zárult, vagyis egy pontot tudott otthon tartani a piros-fehér alakulata. Nem titkoltan a bronzéremre hajtanak Szilágyi Zoltán tanítványai, akik maguk is jól tudják, az ilyen találkozók nem férnek bele, ha el akarják érni céljukat. 

– Küzdöttünk nagyon, de nem úgy ment a játék, ahogy szerettük volna, a védekezésünkkel nem volt nagy gond, azonban támadásban akadozott a gépezet. 

Persze mi is szerettük volna behúzni a meccset, azonban még így sincs veszve semmi, a ránk váró feladatokra kell koncentrálnunk, és mindent megtenni azért, hogy meglegyen a dobogó

– mondta el érdeklődésünkre Planéta Szimonetta, a DVSC jobbátlövője.

Dupla erőbedobással

Fontos pontot hullajtottak el a lokisták, azonban minden együttes életébe becsúszhat egy-egy ilyen összecsapás. Rágódni felesleges, inkább, ahogy a Szimó becenévre hallgató kézis is hangsúlyozta, minden erejükkel arra kell koncentrálniuk, hogy a folytatás jobban alakuljon. Öt mérkőzés vár még a DVSC-re ebben az idényben, legközelebb a Fradi ellen mutathatják meg, milyen fából is faragták őket. 

– Biztos vagyok benne, hogy mindenki dupla erőbedobással fog pályára lépni kedden este. Az utolsó hazai bajnokinkon magunknak, és drukkereinknek is szeretnénk bizonyítani. Bízom benne, hogy egy jó mérkőzést játszunk majd a Ferencvárossal. A kupában ugye megszerezték az aranyérmet, így várhatóan önbizalommal telve érkeznek majd hozzánk. Az utóbbi időben mondhatni tendenciává vált, hogy az erősebb csapatok ellen jól megy nekünk, reméljük, ezúttal is megszorongatjuk a fővárosiakat – bizakodott a klasszis játékos.

Legutóbb, január 11-én, az Elek Gyula Arénában nagyot mentek a piros-fehérek, egy pillanatig sem adták fel, és végül Vámos Petra utolsó percben szerzett találatával 30–30-as döntetlenre végeztek. Szimó egy hasonló eredménnyel ismét kiegyezne, ugyanakkor mint megjegyezte, azon lesznek, hogy nyerjenek.

A zöld-fehérek 38 ponttal a tabella második helyéről várják a folytatást, a Loki 31 egységgel a negyedik. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában