Kézilabda

2023.04.27. 19:36

Nem volt nyerő a 21, ikszelt a Loki a Siófokkal – fotókkal

Az önmagához képest gyengén kézilabdázó DVSC-nek még nagyon fájhat az elhullajtott egy pont.

Az utolsó pillanatig kiélezett volt a meccs

Forrás: Kiss Annamarie

Csalódást keltő játékkal ikszelt otthon a DVSC Schaeffler a Siófokkal a női kézilabda-bajnokság csütörtöki játéknapján. Szép gesztusként a tatabányai Final Fourban súlyos sérülést szenvedett Mariana Costa a bajnoki előtt a szurkolók vastapsa közepette vehette át a Magyar Kupa-bronzérmet Ábrók Zsolttól, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjétől. A Mari becenévre hallgató brazil válogatott szélső aztán az ünnepélyes kezdődobást is elvégezte, így már semmi akadálya nem volt az összecsapásnak.

Mariana Costa DVSC
Mariana Costa kezdődobása
Forrás: Kiss Annamarie

Kissé meglepő módon a vártnál valamivel kevesebben verődtek össze a Hódosban, de akik ott voltak, ezúttal is végig bíztatták a kedvenceiket.

A Loki a Catherine Gabriel – Töpfner Alexandra, Vámos Petra, Bordás Réka, Planéta Szimonetta, Kácsor Gréta, Petrus Mirtill sorral kezdett. Az ünnepi pillanatoknak a kezdődobással vége is lett, szívesen írnánk, hogy átadta helyét a fogcsikorgató küzdelemnek, de ehelyett inkább egy félgőzzel pöfögő Lokomotívot láttunk az egész első játékrészben. Planéta kapufás találata nyitotta a gólok sorát, melyre azonnal válaszoltak a Balaton-partiak. Gabriel indította szépen Petrust, majd egy újabb megszerzett labdából Kácsor volt eredményes, 3–1 volt a Vasutasnak. A jó kezdést követően sajnos mellékvágányra került a Lokomotív, így tapadni tudtak a narancssárga-feketék a két vendégszurkoló nagy örömére.

Szilágyi Zoltán a 14. percben időt kért, és elég indulatosan magyarázott, megpróbálva felpiszkálni a harci tüzet tanítványaiban. Nem igazán tűnt úgy, hogy hatottak volna meglátásai, mert kiegyenlített a Siófok. Füzi-Tóvizi Petra a falba, Hámori Konszuéla és Szabó Nina pedig a belső posztokra érkezett a Lokiba. Utóbbi a heteshez is odaállt, és magabiztosan értékesítette is. 

Két góllal (10–8) ment a Debrecen a 21. percben, ekkor Uros Bergar érezte úgy, hogy feltétlenül kikívánkoznak belőle szakmai meglátásai, így egy percre ismét állt a játék. Hámori szokásos, önmagát sem kímélő betörése büntetőt nem, de két percet azt ért a sporiknál. Ám sokáig nem volt emberelőnyben a DVSC, mert Füzi-Tóvizit is kivették 120 másodpercre a meccsből a bírók.

Hiába Planéta gólja az utolsó percben, 14–13-as vendég vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok. Köszönhető volt ez a hazaiak által elkövetett számos hibának, és az erősen fékezett habzásúnak tűnő tempónak.

A nem túl jó napot kifogó Gabrielt a német Ann-Cathrin Giegerich váltotta a folytatásra. Megint Planéta kezdte a gólgyártást. Bordás csüccsent le két percre – érdekes volt látni, hogy Szilágyi Zoltán támadásban nem hívta le a pályáról kapusát ebben a periódusban. Komoly fejmosást kaphattak a lányok a szünetben, mert ha színvonal nem is javult, a hozzáállás igen. Átvette a vezetést a Loki, köszönhetően Giegerich védéseinek is, de támadásban még mindig sok volt a bosszantó pontatlanság.

Egy gólon billegett a mérkőzés, a nehéz anyagi helyzetben lévő siófokiak, ha kellett, tíz körömmel kapaszkodtak a mieinkbe. Ha el is tudott mozdulni a Loki az egygólos különbségről, visszajöttek a vendégek, így egy pillanatra sem nyugodhattak meg sem a nézők, sem Vámos Petráék. Az 54. percben 19–19-nél Szilágyi Zoltán élt a második időkérésével is, és visszaküldte a kapuba Gabrielt. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre több az ideges hang a lelátón, de ezen nem volt mit csodálkozni, hiszen érezhető volt, az utolsó pillanatig nyílt lesz a találkozó.

Két perccel a vége előtt érthetetlen módon elvették a labdát a bírók a piros-fehérektől, a vendégek pedig átvették vezetést (20–21). A közönség tüntetett a sporik ellen, a hazai stáb pedig kikérte az utolsó idejét is, mert égett a ház. Kácsor bombáját követően döntetlennél vágtak a 60. percnek az együttesek.

A közönség pokoli hangos volt, a lányok kivédekezték a Siófok utolsó támadását, ám Vámos Petra passza nem volt pontos, így maradt a 21–21-es döntetlen.

MSZ

A tények

Női kézilabda NB I.

DVSC Schaeffler–Siófok 21–21 (13–14)

Debrecen, 1000 néző. V: Bóna, Földesi.

DVSC: Gabriel – Töpfner 2, Planéta 4, Vámos P. 3, Bordás 1, Kácsor 4, PETRUS 3. Csere: Giegerich (kapus), FÜZI-TÓVIZI 2, Hámori K., Szabó N. 2 (2), Csernyánszki. Edző: Szilágyi Zoltán.

Siófok: HERCZEG L. – Kojics 3, Sirián 2, Abdourahim, MILOSAVLJEVIC 6, Mavsar 4 (2), Kajdon. Csere: Rajcsics (kapus) Lakatos R., Debreczeni-Klivinyi 2, N’DIAYE, Such. Edző: Uros Bregar.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 11. p.: 6–3. 18. p.: 8–8. 25. p.: 12–10. 28. p.: 12–13. 39. p.: 15–14. 48. p.: 18–16. 55. p.: 20–20. 59. p.: 20–21.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Mesterszemmel

Szilágyi Zoltán: Fejben még Tatabányán voltunk, ez látszott a csapaton. Ahogy szokták mondani: egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá. Sajnos ezúttal nálunk több olyan teljesítmény is volt, ami nem érte el az elvárhatót. Talán a védekezésünkkel lehetek elégedett, mert nem működött a lerohanásunk. Húsz technikai hibával nem lehet meccset nyerni!

Uros Bregar: Nem volt közönségszórakoztató mérkőzés, inkább a küzdelem dominált. Nem vagyunk könnyű helyzetben, ezért örülök, hogy jól küzdöttek a lányok. Egységesek voltunk, ennek köszönhető az egy pont. 

(dvsckezilabda.hu)

A csapattal kapcsolatos további hírekért kövesse megújult Facebook-oldalunkat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában