Férfi futsal

2023.05.08. 19:52

Trencsényi János: „Mindent megtettünk”

Az MVFC vezetőedzője szerint apróságokon múlott, hogy nem ők nyerték meg a Magyar Kupát.

Trencsényi János | Forrás: Molnár Péter

Ahogy arról beszámoltunk, az MVFC Berettyóújfalu férfi futsalosai vasárnap a debreceni Főnix Arénában ezüstérmesek lettek a Magyar Kupában, miután 1–0-s vereséget szenvedtek a Haladás ellen. A csapat szombaton magabiztosan, 6–3-ra legyőzte a Rubeolát az elődöntőben, a fináléban azonban hiába tettek meg mindent a sikerért, végül alulmaradtak a nagy riválissal szemben

Az ünnepélyes eredményhirdetést követően a Mezei-Vill vezetőedzője, már az ezüsttel a nyakában nyilatkozott portálunknak. – Nem tudom, hogy mennyire játszottunk jól az ellenfelünkhöz képest.

Azzal tisztában voltunk, hogy az elején nagyon nekünk jön majd a Hali, ez mindig így van.

Az volt a cél, hogy az első pár percen legyünk túl bekapott gól nélkül, egy-két alkalommal nagyon izgulni kellett, de sikerült megvalósítani. Azt követően viszont egyre inkább kiegyenlítődött a mérkőzés képe – fogalmazott.

Az eztüstérmes Mezei-Vill | Forrás: Molnár Péter

A szakember – főleg a második félidőben – támadásban többször is lehozta kapusát, hogy ezáltal csapata 5 mezőnyjátékossal létszámfölényt tudjon kialakítani a szombathelyiek kapuja előtt. – A szünet után, amikor feljebb jöttek ránk, akkor az öt a négy, illetve négy a négy elleni formációt váltogatva föléjük nőttünk.

Azt gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk, akár mondhatjuk azt is, hogy jól játszottunk. Sajnos az utolsó momentumokkal akadtak problémáink, sok olyan helyzetet is kihagytunk, amiket edzéseken belőnek a fiúk.

Nyilván egy kupadöntőben más a tét, magasabb a pulzus és a vérnyomás, nehéz ilyenkor higgadtnak maradni – mondta. Hozzátette, a Haladás kapusa, Alasztics Marcell is remek teljesítményt nyújtott, de ez nem érte őket meglepetésként.

A találkozó előtt a papírforma szerint a Haladás volt az esélyes, Trencsényi János szerint ez azonban a pályán nem látszott meg. – A két csapat közötti anyagi és játékosállománybeli különbség erre a meccsre eltűnt. A bajnokságban korábban hetet rúgtak nekünk és a DEAC-nak, nyolcat a Kecskemétnek. Ezek alapján

nagy eredmény, hogy ennyire szoros volt a döntő. Ettől függetlenül fájdalmas így kikapni, mert apróságokon múlott, hogy nem nyertük meg a kupát

– jegyezte meg.

A vezetőedző végül kitért arra, hogy néhány hét múlva kezdődik a két együttes közötti bajnoki döntő, amire igyekeznek minél inkább felkészülni.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában