Óriási siker

2023.05.16. 10:43

Az egész teniszvilág Marozsán Fábián győzelméről beszél

A HSE fiatal versenyzője teljes mértékben lenyűgözte a sportág szerelmeseit.

Marozsán Fábián | Forrás: NS-archív

Ahogy már portálunk beszámoltunk róla, Marozsán Fábián fantasztikus mérkőzésen legyőzte a volt és egyben leendő világelső Carlos Alcarazt, ezzel bejutott a legjobb 16 közé a római salakpályás tenisztornán. A Hajdúszoboszlói Sportegyesület versenyzőjének sikere teljesen feje tetejére állította az egész teniszvilágot, az ATP Tour honlapján még kedden délelőtt is ez volt a címlapsztori. 

A spanyol versenyző igazi klasszisként fogadta vereségét, a találkozót követő sajtótájékoztatón bevallotta, hogy meglepte őt a fiatal magyar teniszező. – Nagyon magas szinten játszott, biztos vagyok benne, hogy hamarosan be fog törni a TOP 100-as mezőnybe – fogalmazott.

Alcaraz nemcsak élőben, hanem a közösségi médiában is dicsérte Marozsán Fábiánt. Az Instagramon megosztott közös fotó mellé a következőt írta: – „Gratulálok Marozsán Fábián! Nagyszerű mérkőzésen megérdemelt győzelem. Próbáltam küzdeni a legvégéig, de ez most nem ment” – írta. Hozzátette, ideje kicsit pihennie és innentől kezdve már a Roland Garrosra fókuszálnia. 

Talán ennek a bejegyzésnek is köszönhetően –, hiszen a spanyol klasszis megjelölte benne a fiatal magyart, – szabályszerűen felrobbant Marozsán Fábián Instagram profilja.

 

Hétfőn reggel még nagyjából 1500 követővel rendelkező sportolót kedden délelőttre már több mint 20 ezren követik.

 

Egyébként a HSE sportolója is megosztotta válaszképpen a közös fotójukat és megköszönte a kedves szavakat. A fiatal teniszező reméli, hogy a jövőben lesz még alkalmuk ilyen nagy csatákat vívni.

Fábián sztoriját természetesen a legnagyobb teniszes portálok is felkapták, a több mint félmillió követővel rendelkező tennis.com a Facebook-oldalán osztotta meg a fiatal versenyző mérkőzést követő sajtótájékoztatóját. A Tennis TV feltöltötte Youtube-csatornájára meccs összefoglalóját, amit eddig már 673 ezren láttak és több mint 2200 hozzászólás érkezett, amelynek legnagyobb többsége  a magyar fiút dicséri. 

Az élet azonban nem áll meg egy ilyen hatalmas sikert követően sem, a 23 esztendős Marozsán a nyolcaddöntőben a 15. helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal találkozik. A mérkőzést eredetileg kedd este 19 órára írták ki a szervezők, azonban az esős időjárás miatt könnyen elképzelhető, hogy csúszik majd a kezdés.

Bakos Attila 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában