Mutatjuk az indulókat!

2023.04.24. 16:29

Kialakult a debreceni salakos Eb startlistája

Óriási küzdelem várható a továbbjutást jelentő helyezésekért a munka ünnepén.

Forrás: Napló-archív

Az utolsó nevezés is befutott a szervezőkhöz hétfőn, így véglegessé vált a május 1-jén, Debrecenben 13 órától megrendezendő salakmotoros egyéni Európa-bajnoki selejtező mezőnye. A 16 fős startlistán 12 nemzet salakszórói találhatók, akik között számos világklasszist köszönhet majd a publikum a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. A megmérettetés különlegességét az adja, hogy a szabályok értelmében a cívisvárosból négyen kvalifikálnak a következő körbe, s ha nincs az első négy között magyar, akkor csak a dobogósok, plusz egy honfitársunk készülhet a challenge-re.

Lengyel favoritok

A legnagyobb várakozás a lengyelek nevezést övezte, s nem kellett csalódniuk a szurkolóknak, hiszen két igazi „nagyágyú” érkezik a cívisvárosba. Jaroslaw Hampel kétszeres egyéni világbajnoki ezüstérmes, hatszoros csapatvilágbajnok, hatszoros Grand Prix nagydjí-győztes. Szymon Wozniakot is jól ismerheti a debreceni publikum, hiszen tavaly, a Grand Prix-kvalifikáción a dobogó második fokára állhatott fel. Mindkét polák kiváló formában van, erről tanúskodik, hogy az elmúlt hét végén csapat Európa-bajnoki címet szereztek nemzeti alakulatuk tagjaként.

Van kihívó bőven

Persze bőven akad kihívójuk a lengyeleknek, elég megemlíteni a Hajdúságban közönségkedvenc lettet, Andzejs Lebedevst, a Debrecen Nagydíj tavalyi győztesét, a dán Niels Kristian Iversent, a svéd Jacob Thorssellt, a cseh Václav Milíket, az elmúlt évben a SEC-ben vitézkedő franciát, David Bellegót, illetve több olyan meglepetésre kész pilótát, mint a cseh Eduard Krčmář, a lett Olegs Mihailovs, a finn Timi Salonen, vagy éppen az ukrán Marko Levishynt.

Hazánkat főversenyzőként a SpeedWolf Debrecen két salakszórója, Magosi Norbert és Kovács Roland, míg tartalékként Bárány Márk és Füzesi Richárd képviseli.

A május 1-jén, hétfőn 13 órakor kezdődő verseny előtt 10 órától rendezik az edzést a Gázvezeték utcai salakstadionban.

HBN

Startlista

1. Olegs Mihailovs (lett)

2. Jakub Valkovič (szlovák)

3. Szymon Wozniak (lengyel)

4. Magosi Norbert (magyar)

5. Jaroslaw Hampel (magyar)

6. Eduard Krčmář (cseh)

7. Andrea Battaglia (olasz)

8. David Bellego (francia)

9. Andzejs Lebedevs (lett)

10. Marko Levishyn (ukrán)

11. Václav Milík (cseh)

12. Timi Salonen (finn)

13. Kovács Roland (magyar)

14. Jacob Thorssell (svéd)

15. Milen Manev (bolgár)

16. Niels Kristian Iversen (dán)

Tartalékok:

17. Bárány Márk (magyar)

18. Füzesi Richárd (magyar

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában