OTP Bank Liga

2023.04.08. 15:31

Ferenczi János: „Mintha otthon játszottunk volna”

A DVSC futballistája a stabil védekezést és a szurkolók támogatását emelte ki a kövesdi sikerrel kapcsolatban.

Ferenczi János (középen) | Forrás: HAON-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata 1–0-s győzelmet aratott Mezőkövesden pénteken este, az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A Loki győzelme már csak azért is bravúros, mert nagyjából fél órát emberhátrányban kellett játszania. Dusan Lagator a 62. percben kapta meg második sárga lapját egy szerencsétlen belépőt követően.

A mérkőzést követően a Loki balhátvédje, Ferenczi János értékelte a HAON-nak a látottakat. – Úgy érzem, hogy teljes mértékben uraltuk a mérkőzést, játékban felülmúltuk a Mezőkövesdet. A kiállítást követően ez kicsit megváltozott, utána kezdték többet birtokolni a labdát. Ettől függetlenül azt mondhatom, hogy megérdemelten hoztuk el a három pontot – fogalmazott.

A válogatott futballista a pályáról úgy látta, hogy emberhátrányban is stabil volt a csapatának a védekezése. – Sőt, még lehetőségeink is adódtak, hiába voltunk eggyel kevesebben. Ez alapján tényleg kijelenthető, hogy mi irányítottuk az összecsapást. Nagy önbizalommal játszottunk végig a fiúkkal, úgyhogy elégedett vagyok a teljesítményünkkel – fűzte hozzá.

Ferenczi János nagyon hálás azért, hogy a debreceni szurkolók ismét ilyen sokan elkísérték őket, gyakorlatilag tele volt a vendégszektor. – Úgy néz ki, hogy Kövesdre „haza járunk”, hiszen már többedik alkalommal volt olyan, mintha otthon játszottunk volna – jegyezte meg.

A Loki legközelebb a 27. fordulóban a Puskás Akadémiát fogadja majd ugyanígy pénteken este 20 órától.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában