Tenisz

2024.04.26. 18:08

Cerundolo kiütötte Marozsánt a madridi tornáról

Kétszettes vereséget szenvedett a Hajdúszoboszló SE játékosa.

Haon.hu

Marozsán Fábián

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Marozsán Fábián a második fordulóban búcsúzott a madridi tenisztorna 7,8 millió dollár (3 milliárd forint) összdíjazású férfiversenyétől, írja az MTI.

A világranglistán pályafutása legjobbjaként 37. magyar játékos a nyitókörben az orosz Aszlan Karacevet győzte le, a 64 között pedig a 22. helyen kiemelt argentin Francisco Cerundolo várt rá.

A két játékos idén az ausztrál nyílt bajnokságon is összecsapott, a kemény pályás mérkőzést Marozsán három szettben nyerte, amivel akkor bejutott a legjobb 32 közé.

Madridi találkozójuk ugyanakkor teljesen ellentétes képet mutatott: Cerundolo az első játéktól kezdve irányított, 4:0-ra elhúzott, és kevesebb mint fél óra alatt besöpörte a nyitószettet.

A második játszmára sem változott az összecsapás képe, a kevesebbet rontó, rengeteg nyerőt ütő, hatékonyabban adogató rivális ismét 4:0-s előnyt épített ki. Marozsán azonban nem adta fel, 1:5 után két meccslabdát is hárítva kiharcolta a rövidítést, és bár az ott összeszedett négypontos hátrányát is ledolgozta, 88 perc után végül mehetett gratulálni ellenfelének.

Marozsán: nem volt jó napom

Nem adtam könnyen a meccset, de tény, hogy végig futottam az eredmény után

- ismerte el menedzsmentje sajtóközleményében Marozsán.

Hozzátette, nem arra fogja a kiesést, hogy a korai kezdés miatt nem pörgött fel eléggé, mert bár nem szereti a korán kelést, edzőjével mindent megtettek, hogy jó állapotban legyen a kezdésre, és nem is érezte, hogy bármi gond lenne.

„Az első játékot jól kezdtem, 30-0-re vezettem, aztán kicsúsztak a dolgok a kezeim közül. Rosszul találtam el, nem tudtam jól követni a labdamozgást, hidegnek éreztem az izmaimat is”- magyarázta. Hozzátette, ellenfele ezúttal remekelt a pályán, szinte hibátlanul teniszezett, alig volt ki nem kényszerített hibája.

„Nagyon magas színvonalú volt a játéka, én pedig kilátástalannak éreztem a helyzetet, mégis bíztam benne, hogy legalább egy százalék esélyem van rá, hogy megfordítsam a mérkőzést. Küzdöttem végig, nem akartam, hogy 6:2, 6:0 legyen a vége” - nyilatkozta.

Marozsán felidézte, a folytatásban egyre jobban ráérzett, mit kell csinálnia, és remélte, ettől kicsit elbizonytalanodik az argentin, de 6:5-nél ellenfele simán hozta az adogatását, a rövidítésben is jobban kezdett, ő pedig már nagyon későn kapaszkodott vissza.

Nem volt jó napom, kicsit meg is fáztam a meccs előtt, és ezúttal lenyomott a pályáról

- ismerte el.

A kemény pályás szezon után a magyar teniszező négy mérkőzést játszott salakon, és bár jó eredményei miatt később váltott borítást, mint korábban, úgy érzi, egyre jobban megszokja ezt a felületet.

„Ha minden tornán nyerek egy-két mérkőzést, és akad mondjuk egy kiugró eredmény is, azzal stabilizálom a jelenlegi ranglista-helyezésemet” - mondta.

Bár szó volt róla, hogy ha Madridban nem szerepel a második héten, akkor Cagliariban indul majd challenger tornán, végül úgy döntött, inkább már péntek este hazautazik, hogy pihenjen néhány napot, mielőtt útnak indul újabb négy hétre - áll a közleményben.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Francisco Cerundolo (argentin, 22.)-Marozsán Fábián 6:2, 7:6 (7-5)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában