DVSC Labdarúgó Akadémia

2023.03.13. 11:52

Méltóképpen ünnepelték a DVSC 121. születésnapját

Vasárnap délelőtt hatalmas gyerekzsivaj volt hallható a pallagi edzőkomplexumban.

Forrás: DVSC Labdarúgó Akadémia

Összesen 32 csapat és körülbelül 300 gyerek gyűlt össze két korcsoportban, hogy megünnepeljék a napra pontosan 121 éve alapított Egyetértés Futball Club-ot, azaz a DVSC elődjét!
A tornát a DVSC LA szakmai vezetője és a DVSC felnőtt csapatának legtöbbször a kispadján ülő edzőlegendája, Herceg András nyitotta meg. A torna során rengeteg gól született és még az időjárás is a kegyeibe fogadta a gyerekeket, hiszen többnyire napsütésben játszhattak – áll a klub beszámolójában.

Oláh János a DVSC U6-7-es gárda vezetőedzője, egyben a torna egyik szervezője elmondta, hogy megtérült az igyekezetük, mert rengeteg mosolygós arcot láttak a nap folyamán. – A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendeztük a DVSC születésnapi tornáját két korcsoportban. Igazodtunk azokhoz, akik távolabbról érkeztek, ezért kezdtünk késő délelőtt, hogy ne okozzon gondot nekik a korai indulás. A torna igen magas színvonalú volt, sok ügyes csapat érkezett, mindenkinek hálásak vagyunk, akik részt vettek rajta. A szülőket külön kiemelném, akik mindig igyekeztek sportszerűen biztatni csapataikat – fogalmazott. Hozzátette, ezzel a rendezvénnyel méltóképpen köszöntötték a 121 éves DVSC-t. A szakember a csapata kapcsán elmondta, hogy a gyerekek újabb nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodhattak, és igazán remek magyar ellenfelekkel is megmérkőzhettek. – Ez mindenképp fejlesztő hatású a későbbiekre való tekintettel – tette hozzá.

A romániai Krasznáról érkezett U8-as csapat vezetőedzője, Moise Csilla elmondta, hogy nagyszerű élményben volt részük Debrecenben. – Kitűnő szervezéssel, pontossággal és kedvességgel fogadtak minket, remekül éreztük magunkat, úgy a kis csapatom, mint a nagy szurkolói táborunk is, a kedves szülők – fogalmazott.

A Marosvásárhely U8-as együttesének trénere, Mihály Tamás Zoltán második alkalommal vett részt ezen a rendezvényen. – A szervezés lenyűgöző volt, hiszen nem kellett sokat várni a mérkőzésekre, minden pontosan működött, Erdélyben ilyen lehetőség nem akad. Színvonalas torna volt, nagyon jó csapatokkal, és örülök, hogy a gyerekek is sok élménnyel gazdagodtak – árulta el, majd hozzátette, már várják a következő alkalmat.

A DVSC U8-as gárdájának vezetőedzője, Rácsai Lajos kiemelte, nagy megtiszteltetés volt számukra, hogy vendégül láthattak az akadémia falai között 14 magyar és külföldi csapatot. – A gyerekek kissé szeles, ám olykor gyönyörű napsütéses időben nagyszerű hangulatot varázsoltak a pályára. Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy a megfelelő körülmények mellett meg tudtuk szervezni a DVSC 121. születésnapjára a gyerekek ünnepi tornáját, amiért minden dicséretet megérdemel Oláh János főszervező és a lebonyolításban részt vevő valamennyi edző kolléga. A magunk részéről örülök, hogy minden játékosunk tudott játszani hat igen jó ritmusú mérkőzést, és remek alkalom volt ez arra, hogy gyakoroljuk az edzésen tanult dolgokat. A szülők fáradhatatlan biztatása sokat jelentett a gyerekeknek, és ők is hozzájárultak ahhoz, hogy egy igazi ünnep volt ez a torna. Hajrá, DVSC! – zárta mondandóját a szakember.

Az U7-es és U8-as megmérettetés legjobbja egyaránt a Loki játékosai közül került ki, előbbieknél Bácsi Milán, utóbbiaknál Dinkó Vince kapta az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában