Futsal

2023.02.11. 18:20

Nem volt kérdés, melyik a jobb csapat a DEAC és az Újpest meccsén

A Debreceni Egyetem alakulatában négyen is dupláztak a magabiztos győzelem során.

Forrás: deac.hu

A DEAC női futsalosai az Újpest otthonában vizitáltak szombat délután. Ezúttal sem volt teljes a keretük, hiszen Krascsenics Csilla és Csepregi Gabriella is hiányzott sérülés miatt. Nem lehetett egyébként félvállról venni a lila-fehéreket, hiszen az előző fordulóban legyőztek a Tolnát, olvasható a deac.hu-n.

Szerencsére a mai összecsapáson hamar biztossá vált, hogy nem borul a papírforma. Az első gólra nem kellett sokat várni, a harmadik percben Czégény Zsuzsánna köszönt be. Nem sokkal később Nagy Anikó bombája rezgette meg a hálót. A szünet előtt ismét „begyújtotta a rakétákat” a DEAC, Fülöp Diána, Nagy Anikó, Üveges Katalin és Czégény Zsuzsa találatával gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a meccset.

A fölényes vezetés ellenére a második játékrészben sem vett vissza a Debrecen. Fülöp Dia a 22. minutumban újra megvillant, ezzel 0-7-re módosult az állás. A magabiztos győzelemből Horváth Viki is góllal vette ki a részét, majd a 36. percben Üveges Katalin beállította a végeredményt.

Igazi erődemonstrációt tartottak a DEAC játékosai, akik stabilizálták első helyüket.

– Nem tudok negatívumot mondani a mai meccsről, annak ellenére, hogy a válogatottban szereplő játékosokon érződött a fáradtság, maximálisan megvalósítottuk azt, amit elterveztünk. Végig domináltunk, és magabiztos győzelmet arattunk, igaz, az újpestiek nem voltak könnyű helyzetben, hiszen kapusuk nélkül kellett kiállniuk. Összességében csapatszinten és egyénileg is jó teljesítmények voltak nálunk, több játékosunk duplázni tudott – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző a klubhonlapnak.

A tények

Női futsal NB I., 16. forduló

Újpest FC-DEAC 0-9 (0-6)

Kistarcsai Városi Sportközpont, vezette: Fodor Zsolt, asszisztensek: Csatlós Attila Zsolt, Fodor Cintia.

Gólszerzők: Czégény (3., 20.), Nagy A. (5., 17.), Fülöp (14., 22.), Üveges (18., 36.), Horváth V. (31.)

A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Horváth V., Czégény. Cserék: Kopjári, Pócsik, Nagy A., Üveges, Gajzágó. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában