Eredmények

2022.11.07. 14:31

Éremeső a Magyar Kupán – kiválóan teljesítettek a debreceni vívók

Forrás: Békessy Béla Vívó Klub

A szezon második Magyar Kupa-fordulóján három dobogós hellyel és két pontszerző hellyel zártak a Békessy Béla Vívó Klub párbajtőrözői az élmezőnyben, tudatta közleményben a klub. A versenyhétvégét a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a szombati napon a kadet korosztály kezdte.

A 116 fős női mezőnyben a DSI Debrecen kiválósága, Nagy Blanka is pástra lépett. Az első asszóját Bokor Kírával vívta, akit 15-10-re le is győzött. Következő ellenfelének esélyt sem adott, 13 tusnyi különbséggel nyert Cserép Doriana ellen és jutott tovább. A legjobb 16 között az MTK színeiben induló Nébald Melinda következett, akit könnyedén, 15-5 arányban győzött le. A negyeddöntőben csapattársával, a szintén remek napot kifogó Berényi Rebekával hozta össze a sors, az asszó végén Blanka örülhetett 15-11-es győzelmének, Rebeka pedig ezzel a szintén pontokat érő 7. helyen végzett. Blanka az elődöntőben Jakobi Júliával találta szemben magát, akit magabiztos vívással, 15-7-re múlt felül. A kiváló sorozat a döntőben is folytatódott, bár az első forduló győztese, Gachályi Gréta nem adta könnyen magát, Nagy Blanka 15-13-ra diadalmaskodott és állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A fiúknál 105 párbajtőröző vágott neki a küzdelmeknek. A DSI színeiben Mező István Ottó remek formában százszázalékos mérleggel zárta a csoportköröket, ami a rangsorolásban a 2. helyet és egyenes továbbjutást jelentett számára a 64-es táblára. Itt a DSI vívója az MTK-s Körtvélyessy Bendegúzt búcsúztatta (15-6), majd szintén hasonlóan sima asszóban verte Szomolai Áront (15-8), a BHSE fiatalját. A nyolcaddöntőben Bagyula Tamás (MTK) sem tudta megszorongatni (15-8), sőt a legjobb nyolc között aratta legsimább sikerét, a BVSC-s Szörfi Domicián ellen simán nyert 15-5-re. A fináléba viszont már nem tudta magát beverekedni, hiszen a későbbi aranyérmes, ferencvárosi Horváth Márk megállította (7-15). A DSI Debrecen tehetsége így a nagyon szépen csillogó bronzérmet vehette át az eredményhirdetésnél.

Másnap a junior korosztályé volt a pást. Itt a női mezőnyben összesen 110 vívó indult, köztük az előző nap győztese, Nagy Blanka. A vasárnapi küzdelmek a debreceni kiválóság számára hasonló sikerekkel kezdődtek, mint a szombati versenynap. A csoportokörök után a 64-es táblára kvalifikáló Blanka magabiztosan verte az OMS-TATA vívóját Héder Hannát (15-9), majd a Tapolcai Vívóklub versenyzőjét Szalma Sárát (15-11). A 16-os táblán a BHSE kiválóságával és egyben válogatott csapattársával, Szilárd Annával találkozott és jutott tovább magabiztos, 15-8-as eredménnyel. Az elődöntőbe jutásért a Honvéd Szondi György SE vívóját, Salamon Rékát verte 15-10-re. A DSI kiválóságának menetelését végül az MTK versenyzője Wimmer Dorina állította meg, ami 15-10-es eredménnyel legyőzte Blankát, aki végül a dobogó harmadik fokán zárta a viadalt.

A férfiak 133 fős mezőnyében a legjobban eredményt a debreceni versenyzők közül a szombaton is kiválóan szereplő Mező István Ottó érte el. A negyeddöntőig hibátlan vívónkat a Vasas versenyzője Kulcsár Viktor győzte le 2 asszóval, aki így végül a 7. helyet szerezte meg.

A versenyen kiválóan helytállt a többi versenyző is, akik közül sokan még csak most ismerkednek az elit mezőnnyel, így számukra ez jó tapasztalatszerzési lehetőség, ami a fejlődésüket segíti.

Eredmények

Kadet férfi párbajtőr egyéni verseny:

3. MEZŐ István Ottó DSI DEBRECEN

43. VIRÁGOS Sebestyén Imre DSI DEBRECEN

Kadet női párbajtőr egyéni verseny:

1. NAGY Blanka Virág DSI DEBRECEN

7. BERÉNYI Rebeka Anna DSI DEBRECEN

34. SZABÓ Panna Éva DSI DEBRECEN

36. SÁRVÁRI Rita BÉKESSY DEBRECEN

57. OLÁH Enikő Júlia BÉKESSY DEBRECEN

76. FARKAS Petra BÉKESSY DEBRECEN

80. AL-HAMATI Jázmin BÉKESSY DEBRECEN

108. SERRA-PÁKA Dorottya Anna BÉKESSY DEBRECEN

Junior női párbajtőr egyéni verseny:

3. NAGY Blanka Virág DSI DEBRECEN

22. OLÁH Enikő Júlia BÉKESSY DEBRECEN

34. SZABÓ Panna Éva DSI DEBRECEN

51. BERÉNYI Rebeka Anna DSI DEBRECEN

58. FEDORA Nóra Napsugár DEBRECENI EAC

84. SÁRVÁRI Rita BÉKESSY DEBRECEN

104. FARKAS Petra BÉKESSY DEBRECEN

Junior férfi párbajtőr egyéni verseny:

7. MEZÕ István Ottó DSI DEBRECEN

110. VIRÁGOS Sebestyén Imre DSI DEBRECEN

130. FODOR Fábián BÉKESSY DEBRECEN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában