Labdarúgás

2022.11.21. 14:14

Díszpolgár lett a rekorder Dzsudzsák Balázs

A DVSC csapatkapitánya egyedüli csúcstartóvá vált a válogatottságok számát tekintve.

Hovánszki György, Nyírlugos polgármestere adta át a díszpolgári címet

Forrás: Hovánszki György archívuma

Micsoda forgatókönyv! Az utolsó percben a hosszú sérüléséből visszatért Kalmár Zsolt első labdaérintéséből szerzett góljával döntötte el a magyar-görög barátságos párharcot (2-1), ami egyúttal Dzsudzsák Balázs búcsúját jelentette a válogatott színektől. A Nyírlugoshoz ezer szállal kötődő játékmestert az 53. percben váltotta Ádám Martin, és dörgő vastaps kísérte a játékoskijáróba. A lefújás után kisétált a vezérszurkolók közé, a drukkerek tiszteletére felhajtott egy jóféle barackpálinkát, majd együtt elénekelték az elmúlt években a nemzeti együttes nem hivatalos indulójává avanzsáló, Az éjjel soha nem érhet véget című slágert.

A sportcsatorna kamerái előtt elmondta: nagyon élvezte az egész hetet a válogatottban. Örül annak is, hogy csapatkapitányként győztes együttes tagja lehetett. 

A meccs előtt azt kértem a fiúktól, hogy ez nem rólam szól, hanem a válogatottról, a szurkolókról és Magyarországról. Köszönöm Nyírlugos polgármesterének, a szüleimnek, a csapatnak, minden egyes edzőmnek, mindenkinek, aki tett azért, hogy 109-szeres válogatottként búcsúzzak a világ legszebb színeiben, legszebb stadionjában, a világ legjobb szurkolói előtt.

Hovánszki Györgynek életre szóló emléket jelentett, hogy a Puskás Arénában, mintegy 50 ezer drukker előtt átnyújthatta Dzsudzsák Balázsnak a díszpolgári címről szóló oklevelet.

Forrás: Hovánszki György archívuma

– Az az igazság, hogy a képviselő-testületünk tagjai már régebben döntöttek a díszpolgári cím odaítéléséről. Arra vártunk, hogy akkor adjuk át, amikor csúcstartó lesz. Euforikus volt a hangulat a stadionban, ezt soha nem felejtem el. Nagyon sokan voltunk Nyírlugosról és a környékről. Külön busszal utaztak a rendőrörsről, az iskolából, a sportegyesülettől. Több százan képviseltük a várost a szektorban – mondta megkeresésünkre hétfőn az 1990 óta regnáló, a településéért rengeteg követ megmozgató polgármester, Hovánszki György.

– Emlékszem, annak idején a szolgálati lakás az iskola udvarán volt, ott cseperedett fel Balázs, aki már akkor látható barátságban volt a labdával. Kiss Zoltán foglalkozott vele testnevelőként. Pályafutása alatt kamatoztatta a kiemelkedő tehetségét. Biztos elfogult vagyok vele, de nekem ő a világ legjobb futballistája. Akárhol játszott, sosem felejtette el, hogy honnan indult, ez is az erénye. Igazi példakép. Biztos vagyok abban, hogy ha majdan befejezi a játékoskarrierjét, utána kiváló futballszakember válik belőle.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában