Beszámoló

2024.04.26. 11:59

Örömhír a hajdúszoboszlói betegellátásban – többlettámogatás érkezik a fürdővárosba

Több napirendi pontot is tárgyal a fürdőváros képviselő-testülete. A hajdúszoboszlói Járóbeteg Ellátó Centrum működtetésére 17 millió forint állami többlettámogatás érkezett.

Haon.hu

Megtartották az áprilisi képviselő-testületi ülést csütörtökön a fürdővárosban. Az eseményről Czeglédi Gyula polgármester számolt be másnap a Facebook-oldalán.  – A 2023. évről szóló beszámolók sorozatát fogadtuk el: a Volán helyi autóbusz-közlekedéséről, a Hungarospa Zrt., a Városgazdálkodási Zrt, a TDM Kft., valamint az önkormányzat belső ellenőrének, a városi televíziónak és nem utolsósorban Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának beszámolóit fogadtuk el zömében egyhangú szavazással – írta a polgármester.

hajdúszoboszló, járóbeteg ellátó centrum, többlettámogatás, testületi ülés, betegellátás
Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere a Járóbeteg Ellátó Centrummal kapcsolatban egy örömhírt is megosztott
Forrás:  Napló-archív

Többlettámogatást kap a Járóbeteg Ellátó Centrum

Mint írja, döntöttek néhány vezetői béremelésről, valamint felosztották a civil szervezetek kulturális, sport- és turisztikai alapját. Részletes beszámolót fogadtak el a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2023. évi végrehajtásáról.
Levették az ülés napirendjéről, és további előkészítésre elnapolták a fizetőparkolóról, valamint a BBQ sörfesztiválról szóló előterjesztéseket, továbbá a közterület eltérő használatára beadott két előterjesztést. Szavaztak az AeroFest támogatási kérelméről, melyre ez évben 3 millió forintot kíván az önkormányzat fordítani.

 Egy sor kisebb jelentőségű vagyoni döntés mellett döntöttünk további kerékpártároló és hulladéktároló kihelyezéséről közterületre, valamint az óriási érdeklődére tekintettel 7,6 millió forinttal kiegészítettük az esővízgyűjtő és komposztáló edényzetre fordítandó tervezett keretösszeget, hogy a határidőig beérkezett valamennyi igényt ki tudjuk elégíteni

 – tudatta a fürdőváros első embere.

Czeglédi Gyula a két ülés közötti polgármesteri írásbeli tájékoztatót szóban kiegészítette a május 24–26-ra a testvérvárosukból, Dzierżoniówból érkezett, a városi ünnepségre szóló meghívóval, az Irodalom Háza és az ahhoz kapcsolódó Szép Feszt időpontjának változásával, az utóbbit méltóképpen szeptember 2-án rendezik meg.
A polgármester egy, a Járóbeteg Ellátó Centrum működését érintő örömhírt is megosztott: a testületi ülés napján 17 millió forint működési többlettámogatás érkezett az állami költségvetésből a NEAK-on keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában