OTP Bank Liga

2022.10.29. 19:09

Rossz kezdés után felébredt a Loki Kecskeméten, és egyenlített

A Kecskemét már 2–0-ra is vezetett, a végén mégis közel járt a Loki a győzelemhez, de be kellett érni az egy ponttal.

Varga Józsefék (jobbra) nagyot küzdöttek Kecskeméten | Forrás: MTI-archív

A Debreceni VSC a Kecskeméti TE otthonába látogatott az OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton délután. A vendégek idegenben még nem tudtak győzni ebben a bajnokságban, ezt a rossz sorozatot kívánták megtörni. Szrdjan Blagojevics vezetőedző egyetlen helyen változtatott az együttes összetételén Kisvárda elleni összecsapáshoz képest, Sós Bence helyett Dorian Babunszki kezdett.

A Loki agresszív játékot ígért a bajnokit megelőzően, és látszott is, hogy abszolút ebben a szellemben jöttek ki a pályára. Keményen belementek a párharcokba és azonnal rohamozni kezdték a hazai kaput, de igazán nagy helyzetet nem alakítottak ki.

 

A Kecskemét viszont szinte az első adandó alkalmat kihasználta, és egy egészen pofás akciót követően megszerezte a vezetést a 12. percben.

 

Remekül juttatták át a hazaiak labdát a debreceni védelmen, majd Nagy Krisztián miután elhúzta Gróf mellett, gyakorlatilag begyalogolt vele az üres kapuba.

A hátrány tudatában igyekezett a Loki helyzeteket kialakítani, ami sikerült is, de Varga közelről fölé vágta Dzsudzsák beívelését. Ezt követően Babunszki próbálkozott több alkalommal is, de lövései rendre elkerülték a kaput. A játékrész végéhez közeledve a hazaiak igyekeztek kontrollálni a játékot és minél többet birtokolni a labdát. A szünetig már nem változott az állás.

Egy Dzsudzsák szabadrúgással indult a második félidő, de a beívelését kifejelték a hazaiak.

A másik oldalon viszont Tóth Barna és Banó-Szabó Bence bohócot csináltak az egész debreceni védelemből, és utóbbi a kimozduló Gróf felett elegánsan pörgetett a hálóba. Ezzel a 47. percben már 2–0-ra vezetett a Kecskemét.

Nem sokkal később szépíthetett volna a Loki, de Szécsi tökéletes beadását követően Babunszki ordító helyzetben egyszerűen lyukat fejelt. Az 53. percben a Loki jó helyről jutott szabadrúgáshoz, de Bódi néhány centivel a jobb felső mellé tekert.

Nagyon nyomott a debreceni együttes, aminek meg is lett az eredménye: Babunszki tette középre a labdát, amire Szécsi remekül érkezett és közelről talált be, ezzel szépített a Loki az 55. percben. 

A találatot követően is a DVSC dominálta inkább a találkozót, sorozatosan jöttek a beadások és a szögletek, azonban a magas hazai védők rendre ki tudták fejelni a labdát. A Loki nyomása egyre erősödött a ahogy telt az idő, a KTE sokszor meg sem próbált pontos átadásokkal kijönni kapujuk elől, rendre csak kirugdosták a labdát. Ferenczi és a csereként beállt Sós előtt is akadtak lehetőséget, de egyikből sem született gól. A 80. percben aztán a hátrány ellenére örömteli pillanatok jöttek, Bárány Donát ismét pályára lépett, Babunszkit váltotta az utolsó 10 minutumra.

Végül csak nem bírta ki a Kecskemét, egészen kaotikus helyzet alakult ki a hazaiak kapuja előtt, végül Varga lőtt és a megpattanó labda a hálóban kötött ki.

A hosszabbításra is maradtak izgalmak, Dzsudzsák beívelését Bárány fejelte kapura, de Varga hatalmasat védett. Végül nem esett több találat a meccsen, így maradt a 2–2-es döntetlen.

Bakos Attila

Mesterszemmel

Szabó István: Meglepett minket az első félidőben tapasztalt indulat debreceni részről, nem értettem a durvaságokat, emiatt mind a két játékrészben kellett kényszerből cserélnem. A 65. perctől a DVSC kontrollálta a találkozót, az egy pontra rászolgáltak a vendégek, megérdemelten egyenlítettek.

Srdjan Blagojevic: Megmutattuk a karakterünket a második félidőben, a játékosok ezért dicséretet érdemelnek, olyan volt ez a meccs, mint egy thriller. Az első játékrészben nyújtott teljesítménnyel nem vagyok elégedett, de amit a második kapott gól után nyújtottunk, az az a futball, amit szeretnénk látni a csapattól.

 

A tények

OTP Bank Liga, 13. forduló
Kecskeméti TE–Debreceni VSC 2–2 (1–0)
Kecskeméti Széktói Stadion. Vezették: Görög Márió (Szert Balázs, Horváth Zoltán)
KTE: Varga B. – Szabó A., Belényesi (Rjaskó 36.), Szalai G., Nagy K. – Vágó, Szuhodovszki, Zeke – Katona B. (Szabó L. 57.), Banó-Szabó (Sági 68.) – Zeke. Vezetőedző: Szabó István.
DVSC: Gróf – Kusnyír, Lagator, Dreskovics, Ferenczi – Varga J., Neofitidisz (Manrique 62.) – Szécsi (Kiziridisz 72.), Dzsudzsák, Bódi (Sós 72.) – Babunszki (Bárány 80.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Gól: 1–0 Nagy K. (12.), 2–0 Banó-Szabó (47.), 2–1 Szécsi (55.) 2–2 Varga (87.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában