Újabb versenyt teljesített

2022.10.22. 15:35

Felejthetetlen élményfutáson vett részt a mozgássérült ebesi kisfiú

Peha Marci ezúttal a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány által szervezett hortobágyi rendezvényen állt rajthoz segítőjével, akivel már a következő megmérettetést tervezik.

Mint megírtuk, a nyolcéves kisfiú – aki a debreceni Immámuel Otthon és Iskola tanulója – először a debreceni repülőtéren rendezett Wizz Air Airport Run elnevezésű eseményen részesült a futás és a versenyzés örömében egy futókocsi és az intézmény munkatársa, Kovácsné Cseke Judit segítségével.

Nem kellett sokat várnia a párosnak a következő kihívásra, ugyanis a mai napon megrendezett Fuss, fotózz, mosolyogj! elnevezésű jótékonysági futórendezvényen is rajthoz álltak, a gyermektávot teljesítették.

Peha Marci és Kovácsné Cseke Judit a szombati eseményen
Forrás: Kovácsné Cseke Judit-archív

Marcinak ezúttal is maradandó élményt adott a futás: sok biztatást kapott, ingergazdag és festői szépségű környezetben teljesítette a távot Judittal, és felemelő érzés volt számára, amikor a befutóérmet a nyakába akasztották.

Forrás: Kovácsné Cseke Judit-archív

A duó sok kedves emlékkel telve hagyta el Hortobágyot, és már nagyon várja a következő közös futamot. Az Immánuel Otthon és Iskola eme kezdeményezése túlmutat a sporton. Társadalmi szemléletformáló hatása is van, hiszen a mozgássérült személyek jelenléte a versenypályákon elősegíti a csoport társadalmi integrációját, és segít lerombolni a negatív, téves előítéleteket és sztereotípiákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában