Kézilabda

2022.10.20. 09:34

DVSC Schaeffler: jön az ellenfél, amellyel a legpikánsabb csatákat vívják

Az eddigi 26 bajnoki örökmérlege az érdiek felé billen.

Forrás: Napló-archív

Amikor 2010 novemberében először találkozott tétmeccsen a két klub, kevesen gondolták, hogy egy emlékezetes párharc első felvonását látja a Hódos Imre Sportcsarnok ezer nézője. Az ezüstérmes Loki magabiztosan verte 39–27-re az újonc érdieket, ez az eredmény akkor abszolút megfelelt a papírformának.

Hamarosan aztán fordult a kocka, az Érd meghatározó együttese lett a honi élvonalnak, 2013 és 2018 között hatszor lett bronzérmes a bajnokságban. Akadt olyan hatéves periódus, amikor 12 találkozóból mindössze egyszer tudta legyőzni a Loki az érdieket, de a mérkőzések jelentős része ekkoriban is végletekig kiélezett csatát hozott – elevenítette fel a cívisvárosi klub honlapja.

A legemlékezetesebb meccset 2017 februárjában játszották a csapatok a Hódosban, ekkor a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás volt a tét. A második félidő derekától végig vezettek a vendégek, a DVSC pedig próbált visszakapaszkodni. Hat és fél perccel a vége előtt lőtte a 21. gólját a Pest megyei együttes, és ezzel egy találattal jártak előrébb a DVSC-nél. A folytatásban azonban már csak két gól született, Csáki Viktória lőtt be két hétméterest, ezzel 22–21-re nyertek a debreceniek, és bejutottunk a Final Fourba, ahol végül bronzérmet szereztek.

Az utóbbi időben már nem olyanok a lehetőségek Érden, mint a „bronzkorszakban”, de a csapat így is meg tudott ragadni az első osztályban, és a pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzésen sem számíthatnak könnyű győzelemre Szilágyi Zoltán tanítványai.

Az eddigi 26 bajnoki örökmérlege az érdiek felé billen, 26 meccsből 13-at nyertek ők, s két döntetlen mellett 11 debreceni győzelem született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában