Jégkorong

2022.09.20. 20:48

Saját magát verte meg a DEAC

Három kiállítás, három gól, a legrosszabb pillanatokban kapott találatok, így nem lehet nyerni.

Forrás: Kiss Annamarie

Hiába indult jól a gyergyóiak elleni meccse, végül 5–2-es vereséget szenvedett a DEAC. Első bajnoki győzelme megszerzésének reményében fogadta a DEAC a Gyergyói Hoki Klubot az Erste Liga keddi fordulójában a Debreceni Jégcsarnokban. A szezonnyitónak számító Szuperkupát behúzták az egyetemisták, ám a bajnokság első fordulójában rögtön visszavágott a Ferencváros, és 4–3-ra nyert Jakabfy Sámuelék vendégeként múlt pénteken.

A mérkőzés előtt György József, hajdúságiak vezetőedzője egy agresszív, fizikális hokit játszó Gyergyóra számított, és be is jött a számítása, mert az erdélyi gárda játékosai nem kímélték sem magukat, sem az ellenfelet. Az első ziccer a cseh Jakub Izacky előtt adódott az ötödik percben, de próbálkozását védte Rasmus Rinne a kapus, majd pár másodperccel később már Hetényi Zoltánnak kellett kinyúlni a bárddal, hogy tisztázzon. Ebből is látszik, hogy nagy iramban kezdődött az összecsapás, folyamatos volt a játék. Időnként rövid időre beszorította kapuja elé a hazaiakat a Gyergyó, de aztán

a 12. percben nem egy tucat-góllal szerzett vezetést a DEAC: Dimitrij Zalamaj érkezett középen Jan Dalecky forintos passzára, és a kapus lába között juttatta a pakkot a ketrecbe. 1–0.

Aztán Hetényi parádéjának tapsolhattak a nézők, majd Dominik Novotny izmozott ki magának egy ziccert, de kihagyta, így maradt az egygólos vezetés. Sajnos nem húzta ki vezetést a harmad végig a Debrecen, Brance Orban lőtt hatalmas gólt a 18. minutumban. A sporik megvideózták az esetet, de aztán megadták a találatot, így 1–1-nél vonultak az első szünetre a csapatok. A lövések aránya (8:9) is mutatta, hogy kiegyenlített játékrészt láthattak a kilátogató nézők.

A középső harmad első paprikásabb jelenetét a 25. perc hozta el, ekkor ketten is landoltak Hetényi kapujában, amit rövid, de heves megbeszélés követett a jégkorongozók között a helyzetet tisztázandó.

Pár minutummal később már újra ünnepelt a hazai nézősereg: Mihalik András egy gyönyörű cselsorozatot követően kanalazott vissza kapu elé, a túl oldalon pedig érkezett Rastislav Spirko, és máris 2–1 volt a DEAC-nak a 27. minutumban.

Ezt követően gyors egymásutánban kétszer is megtornáztatták a debreceniek Rinnét, de a finn kapus állta a sarat, illetve jeget. Újabb szép akciót követően Mihalik volt a befejező, de lökete elakadt a kapusban. Ebben a periódusban több gólt is szerezhettetek volna az egyetemisták, ha jobban céloznak, vagy egy kicsit több szerencséjük van. Ahogy lenni szokott, meg is bosszulták magukat a kihagyott lehetőségek: a játék késleltetésért kiállítást ítéltek a bírók a hazaiak ellen, és nem is bírta sokáig a nyomást a Debrecen, Vincze Péter lőtt a hosszú felsőbe a 34. percben. 2–2.

Egy akció közben Zalamaj lökte a palánkra Silló Arnoldot, aki az arcát fogva jégen maradt, ám szerencsére saját lábán korcsolyázott ki a kispadra. Kezdett egyre keményebb válni a játék, amely magával hozta a kis szurkapiszkákat meccs közben, ám a bírók egy ideig szemet hunytak a turpisságok fölött.

Molnár Gergőnél viszont már nem, a debreceni bottal akasztotta ellenfelét, amiért mehetett is a büntetőpadra gondolkozni a tettén. Jött is az újabb vendéggól, ismét Vincze volt eredményes négy tizedmásodperccel(!) a harmad vége előtt, így 3–2-es vendégelőnynél kezdődött a záró játékrész.

Újabb kiállítás sújtotta a DEAC, és ezért egy újabb góllal (Sylvestre) bűnhődtek a hazaiak, majd 24 másodperc múlva Szigeti lökete után még eggyel (45. perc, 2–5).

György József időt kért, hogy lelket öntsön játékosaiba. Végre egy vendégjátékost is leküldtek (Császár) a bírók, apró szépséghiba, hogy vele együtt Spirko is kiült, így 4 a 4 ellen folytatták átmenetileg az együttesek. Ott volt a sansz, hogy közelebb férkőzzön ellenfeléhez a Debrecen, de Rinne kétszer is nagyot védett, így 5–2-re nyert a Gyergyó.

Folytatás jövő kedden, amikor a címvédő Csíkszereda érkezik a Debreceni Jégcsarnokba. 

A tények
Erste Liga, alapszakasz – EL 6
DEAC–Gyergyói Hoki Klub 2–5 (1–1, 1–2, 0–2)
Debrecen, Debreceni Jégcsarnok, 450 néző. Vezették: Németh Márton, Timár Balázs
Gól: 1–0 Zalamaj (12.), 1–1 Orban (18.), 2–1 Spirko (27.), 2–2 Vincze (34.), 2–3 Vincze (40.) 2–4 Sylvestre (45.), 2–5 Szigeti (45.)

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában