Labdarúgás

2022.08.22. 11:30

Joao Janeiro nehéz meccsre számít a Kövesd ellen

A vezetőedző más futballfelfogásban hisz, mint aktuális ellenfelünk, de tiszteli a másik oldalt.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A DVSC hétfő este a Mezőkövesd otthonába látogat az NB I. negyedik fordulójában. A három döntetlent követően a játékra nem lehet panasza a szurkolóknak, ám a győzelem iránti éhség egyre jobban fokozódik.

A Loki edzője, Joao Janeiro a találkozóról és csapata hozzáállásáról beszélt a Haonnak.

A tréner úgy véli, két teljesen különböző játékstílust képvisel a Mezőkövesd és a Debrecen, ezért kifejezetten érdekes, egyben nehéz mérkőzésre számít. – Minden találkozó nehéz ebben a bajnokságban, de ez leginkább rajtunk múlik. Mi tesszük azzá. Eddig – a kisvárdai vendégjátékot is beleértve – az összes találkozónkon nyerhettünk volna. Ez van… tovább kell próbálkoznunk, hajtanunk, hogy több gólt lőjünk az ellenfeleinknél, vagy azért, hogy ne kapjunk találatokat – mondta. Hozzátette, a játékvezetői ítéleteket tekintve sem voltak mindig szerencsések. – Legutóbb lesről kaptunk gólt, de együtt kell élnünk ezzel, megesik a futballban. Amire fókuszálunk az, amit mi magunk kontrollálhatunk, hogy a kapu előtt befejezzük a helyzeteinket, és legalább 2 gólt rúgjunk, miközben nem engedjük az ellenfelet betalálni – hangsúlyozta.

Joao Janeiro
Forrás: Czinege Melinda

Joao Janeiro úgy véli, a csapat hangulata, hozzáállása kifejezetten jó. – Folyamatosan érkeznek új játékosok, akiknek még hozzá kell szoknia a taktikai rendszerünkhöz. De nem panaszkodhatok, tovább kell harcolnunk minden labdáért, és ez a mentalitás meg fogja hozni a gyümölcsét. 

A Mezőkövesdnek jó középpályásai és csatárai vannak, tapasztalt játékosokkal operálnak. 

De én olyan típusú edző vagyok, aki 60 százalékban a saját alakulatával foglalkozik, és csak 40 százalékban az ellenféllel. Természetesen igyekeztünk megismerni a Kövesd játékát a meccs előtt, de mi a Debrecen vagyunk, és ez a legfontosabb: ha a játékosok nem értik meg, mit jelent a csapatunkat képviselni, az gond lehet nemcsak számomra, de számukra is. Azonban úgy vélem, jelenleg mindenki érti és tudja, hogy mit jelent itt focizni, sőt, néhány játékos igyekszik is továbbadni ezt a fajta magatartást az öltözőben – beszélt a motivációról a rutinos szakember.

Saná Gomes a Haonnak a Vasas elleni mérkőzést követő nyilatkozatában kiemelte, folyamatosan hajt, mert a padon ülő Christian Manrique is a legjobbját nyújtja, így az ő ébersége sem lankadhat egy pillanatra sem.

Joao Janeiro úgy fogalmazott, mielőtt aláírt a Lokihoz, kívülről megfigyelve a csapatot úgy gondolta, a legjobban az hiányzik a Debrecenből, hogy egészséges rivalizálás legyen a játékosok között. – Nagy volt a komfortzóna, és most, hogy én vagyok az edző, szeretnék ezen változtatni.

Ennek természetesen ára van, nem is nyertünk még egy meccset sem. De ez a professzionális futball, Sanának igaza van, kell a kompetitív hozzáállás.

Ha ő ezt mondja, az azt jelenti, hogy érzi, mindenkit ugyanúgy kezelek. Nem vagyok az a fajta tréner, aki 11 játékossal dolgozik a kezdőben, és mondjuk 11-et kihagy a keretből. Tettem egy ígéretet a srácoknak: mindenkinek meglesz a maga lehetősége. Egyébként sem lehetsz évi 40 meccsen a topon, előbb-utóbb a játékosok átadják a helyüket majd a társaknak. Ilyen a foci – összegezte. 

Giorgos Neofytidis
Forrás: Czinege Melinda

A Loki egyik új görög játékosa, Giorgos Neofytidis is megszólalt a találkozót illetően. – Azt gondolom, jó meccseken vagyunk túl, és egyre csak fejlődik a csapatunk. Minden nap a legjobbunkat igyekezzük nyújtani, így remélhetőleg csak idő kérdése az első győzelem. Mindenki azt hangoztatja az öltözőben, hogy itt az idő nyerni! Remekül érzem magam az érkezésem óta, a csapat, a technikai stáb fantasztikus, nagyszerűen fogadtak minket, új játékosokat. Szeretném, ha a csapat jó szezont produkálna, és visszatérhetne az európai kupaporondra, minél több győztes meccsel a tarsolyban – fogalmazott. 

A görög védekező középpályással egy nagy interjút is készítettünk, melyet olvasóink hamarosan olvashatnak!

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában