Kézilabda

2022.04.24. 17:03

Csoportelsőként jutott ki a magyar csapat

Hat debreceni játékos is szóhoz jutott a szlovákok ellen.

Forrás: Török Attila/Nemzeti Sport

Utolsó Európa-bajnoki selejtező mérkőzését vívta vasárnap délután a magyar női kézilabda-válogatott Győrben Szlovákia ellen. A csütörtök esti, portugálok ellen aratott idegenbeli 30–18-as győzelem után eldőlt, hogy a Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata kijutott a novemberi kontinenstornára, így a szlovákok ellen „csak” a csoportelsőség volt a tét. A luzitánok ellen hiányzó Klujber Katrin visszatért a meccskeretbe, amelyből kimaradt Janurik Kinga, valamint a megbetegedett Márton Gréta. Ez azt is jelentette, hogy mind a hat DVSC Schaeffler játékos – Bordás Réka, Hornyák Dóra, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra, Vámos Petra és Csapó Kyra – be volt nevezve a mérkőzésbe. A szlovák válogatottból több játékos is az NB I.-ben pallérozódik, ráadásul gyakran vív egymás ellen edzőmérkőzést a két gárda, így sok meglepetést nem tudott okozni egymásnak a két együttes.

A válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés előtt leszögezte, a csoportgyőzelem a legfontosabb, de lényeges lenne az is, hogy a gárda kiszolgálja a közönséget a pont nélkül álló szomszédaink ellen. Ennek ellenére nem kezdtek jól a magyar lányok, ám idővel sikerült kiépíteni egy 4-5 gólos fórt, amit aztán a félidőre fokozatosan hét gólosra hizlaltak Vámos Petráék (16–9).

Egy tíz perces gólcsenddel kezdte a második játékrészt a hazai gárda, Golovin mester gyorsan meg is unta ezt és időkéréssel igyekezett felspannolni játékosait. Úgy tűnt, hogy hatottak a mesteri szavak, mert kilencre nőtt a differencia a két együttes között. A végére ismét visszavettek a mieink, ám így is magabiztos, 25–19-es győzelmet arattak Hornyák Dóráék.

Ezzel a sikerrel a magyar válogatott csoportelsőként jutott ki az Európa-bajnokságra a selejtező-csoportjából. 

MSZ

Női Európa-bajnoki selejtező, 6. forduló

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 25–19 (16–9)

Győr, 3000 néző. V: Kijauskaite, Zaliene (litvánok)

MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 4, Háfra N. 2, Bordás 1, Hornyák D. 1, Vámos P. 2, Schatzl Nadine 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Kuczora 5 (2), Planéta 1, Klujber 2, Helembai 1, Kácsor 2, Faluvégi 1, Pál T., Tóvizi. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Szlovákia: Medvedova, Vorzácková (kapusok), Bajciová, Bujnochova 1, Bízik 1 (1), Győri, Holejová 4, Hudák 1, Kostelná, Popovcová 4 (1), Rajnohová 4, Ratvajská, Rebicová, Scípová, Stefaniková 1, Trúnková 3. Edző: Jorge Duenas.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 5/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában