DEAC

2022.03.26. 21:08

Szívüket-lelküket kitették a debreceni jégkorongozók

Hetényi Zoltánék megismételték a tavalyi szép eredményeket, de a jövőben nem elégednének meg ennyivel.

Hetényi Zoltán

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A DEAC jégkorongosai pénteken este 5–3-as vereséget szenvedtek a Sport Club Csíkszereda ellen, így az Erste Liga négy győzelemig tartó elődöntőjében összesítésben 4–1-el alulmaradtak a székely gárdával szemben. Ezzel az egyetemi alakulat számára véget ért a 2021-2022-es idény, amit – mivel a Ferencváros jutott a másik ágról a fináléba – magyar bajnoki ezüsttel zárt.

 

A meccset követően Hetényi Zoltán, a hajdúságiak magyar válogatott kapusa értékelt a Naplónak, aki ugyan sérüléssel bajlódott a szezon elején, de abból visszatérve – a tőle megszokott módon – végig fantasztikus teljesítményt nyújtott. – Szoros összecsapásokon vagyunk túl, nem lehet azt mondani, hogy a Sport Club lejátszott volna minket. Mindent megtettünk, ami tőlünk tellett, de egy nagyon jó csapat ellen küzdöttünk, minőségi légiósokkal szemben, akiknek nagyjából 2000 KHL-meccsnyi tapasztalatuk van. Ettől függetlenül az ötödik találkozón is ott volt előttünk a lehetőség, hogy feljöjjünk 3–2-re, viszont az utolsó 6-7 percben olyan hibákat követtünk el, amiket a hazaiak kihasználtak, és fordítani tudtak. A klub és a szurkolóink miatt nagyon szerettünk volna ismét itthon játszani, de sajnos ez nem sikerült – mondta.

 

Lehet rájuk számítani

 

A debreceniek szinte egész idényét végigkísérték a sérülések, az utolsó mérkőzéseken a már korábban kidőlő Hári Norbert mellett Jan Dalecky és Hugo Turcotte sem voltak elérhetőek. Emiatt György József vezetőedző ifjú tehetségeknek is lehetőséget adott, mint Bartók András vagy Dmitrii Karmaev. – Jó volt látni, hogy a harmadik és negyedik sorunk is gólokat szerzett és meccsben tartott minket. Nagy pozitívum, hogy egy olyan minőségű együttes ellen, mint a Csíkszereda a fiataljaink bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, le a kalappal előttük – dicsérte társait a rutinos kapus.

 

A DEAC hokicsapata ebben a szezonban ugyanazt az eredményt érte el, mint az előzőben: Erste Liga-elődöntő, magyar bajnoki ezüst és kupagyőzelem. Azonban Hetényi Zoltán előre nem írta volna alá ezt a forgatókönyvet. – Szeretnénk mindig egy lépcsőfokkal feljebb jutni a bajnokságban. Emellett nem volt ez egy rossz idény, a srácok kitették szívüket-lelküket. Ha az alapszakaszban a Gyergyó előtt végzünk, akkor lehet, hogy gazdagabbak lennénk egy Erste Liga-bronzéremmel – mondta arra utalva, hogy az elődöntő két vesztes együttese között az alapszakaszbeli helyezés dönt a dobogó harmadik helyéről. – A következő idénynek megint úgy fogunk nekimenni, hogy még előrébb végezzünk, mert a nagy álmunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot – mondta.

 

A csapat a pénteki összecsapást követően kapott két nap pihenőt, ami rájuk is fér, hiszen többen kisebb-nagyobb sérüléssel, betegséggel küszködve játszották végig az utolsó meccseket. 

 

Bakos Attila 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában