Labdarúgás

2022.03.05. 21:41

Most a Honvéd lőtt a DVSC-nek négyet Kispesten

A Loki 2–0-ról még egyenlített, azonban a végén 4–2-re kikapott a Budapest Honvédtól.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a Budapest Honvéd otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga 23. fordulójában szombat este. A Loki pozitív előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen két győztes bajnoki mérkőzést tudhatott maga mögött. A Honvéd elleni idei mérleg is bizakodásra adhatott okot, hiszen mind a két eddig összecsapást megnyerte a debreceni gárda.

 

Az első percek kiegyenlített küzdelmet hoztak, mind a két oldalon voltak lehetőségek, de gól nem született. Kicsit erősödni látszott a hazai nyomás, a 19. perceben Hidi egy szögletet követően közelről fejelhetett, de Gróf óriási bravúrral védeni tudott. Nem sokkal később azonban már nem úszta meg a Loki, Poór a saját térfelén adta el a labdát, amiből Nagy Dominik kapott jó indítást, és egy szép csel után kilőtte a rövid alsó sarkot, ezzel megszerezte a vezetést a Honvéd. A hátrányban érezhetően megzavarodott a Debrecen, több nagyobb hibát is elkövettek. A félidő végén ismét egy szöglet okozott gondot a DVSC kapuja előtt, a hosszúra érkező labdát Petkovics tette vissza okosan Batiknak, aki közelről passzolt a hálóba. Így a Honvéd 2–0-s vezetésénél vonultak szünetre a csapatok.

A fordulást követően lendületesebben játszott a Loki, aminek aztán meg is lett az eredménye.

Az 57. percben Ugrai kezdett el bal szélről befelé cselezni, aztán csodálatosan tekert a hosszú felső sarokba. A debreceni támadó már védjegyévé vált lövésével szépített a Loki. Alig több mint egy perc telt el, amikor Dorian Babunski használt ki egy nagy hazai hibát, és ballal 10 méterrel szerzett gólt, ezzel egyenlített a Loki. Ezt követően kiegyenlített játék zajlott a pályán, és mind a két vezetőedző kettős cserével igyekezett felrázni csapatát. Ez a Honvédnak sikerült jobban: megint egy szögletet követően kerültek helyzetbe a hazaiak, amit Petkovics révén használtak ki, ismét vezetést szerezve ezzel. Ahogy telt az idő, úgy próbált a hajdúsági együttes egyre nagyobb nyomást gyakorolni a vendéglátókra, azonban a kispestiek szereztek újabb találatot, Traoré passzolt közvetlen közelről egy tökéletes beadást a hálóba, ezzel végérvényesen eldöntve a meccset.

A Budapest Honvéd 4–2-re legyőzte a Lokit, és ezzel meg is előzte a tabellán.

Bakos Attila
 

A tények


OTP Bank Liga, 23. forduló


Budapest Honvéd–Debreceni VSC 4–2 (2–0)


Budapest, Bozsik Aréna, 2624 néző. Vezették: Vad II István (Garai Péter, Medovarszki János).


Honvéd: Szappanos – Petkovics, Lovrics, Batik, Doka – Petruszenko (Kadiri 71.), Hidi, Nagy D (Jonsson 81). – Zsótér (Gale 71.), Manach (Bőle 57.), Lukics (Traoré 82.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.


DVSC: Gróf – Poór (Baranyai 82.), Pávkovics, Deslandes, Ferenczi – Baráth (Bényei 82.), Da. Babunski (Varga 71.) – Bódi (Sós 71.), Dzsudzsák, Ugrai – Do. Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo.


Gól: 1–0 Nagy D. (21.), 2–0 Batik (43.), 2–1 Ugrai (56.), 2–2 Do. Babunski (58.), 3–2 Petkovics (75.), 4–2 Traoré (90.).

 

Mesterszemmel

 

Joan Carrillo: Nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben jobb volt a Honvéd, annak viszont örülök, hogy fel tudtunk állni a 2 gólos hátrányból. Három gólt is pontrúgás után kaptunk, nem koncentráltunk eléggé, többek között ez okozta a vereséget.

 

Nebojsa Vignjevic: Nagyon örülök a fontos győzelemnek, jól játszottunk, különösen az első félidőben. Az viszont nem tetszett, hogy 2-0 után túlságosan kényelmesek voltunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában