Szombaton lesz a IV. Cívis Kupa

2022.02.03. 17:15

Debrecenben találkoznak hétvégén a legjobb gombfocisok

A megyeszékhelyen rendezik a négyállomásos kvalifikációs sorozat utolsó megmérettetését.

Kovács Nándor | Forrás: Futmesa Debrecen Hungary-archív

A versenyszerű gombfoci 12 érintéses szakágának legjobbjai gyűlnek össze a cívisvárosban a hétvégén, ugyanis szombaton rendezik a IV. Cívis Kupát, amely egyben a magyar versenyzőknek kiírt világbajnoki kvalifikációs sorozat negyedik, utolsó állomása. A DEMKI Ifjúsági Házban megtartott zárt kapus viadal dönt arról, ki lehet az a nyolc játékos, aki az októberi argentínai vb-n képviseli majd a piros-fehér-zöld színeket.

A világbajnokságon a hagyományoknak megfelelően párhuzamosan rendezik szektorlabda és a 12 érintéses szakág küzdelmeit. Előbbi a magyar ág, utóbbi a brazil, Debrecenben most a dél-amerikai változat versenyét tartják.

A Hajdú-bihari Napló Kovács Nándort, a rendező Debreceni Sport Club (DSC) asztali-labdarúgó szakosztályának vezetőjét kérdezte a megmérettetésről.

 

– Érdekesség, hogy az argentínai eseményen tartják majd 2-2 európai és dél-amerikai klub részvételével az interkontinentális klubvilágbajnokságot is mindkét válfajban, és a 12 érintéses szakágban a DSC képviseli majd a kontinenst – osztotta meg lapunkkal Kovács Nándor. – Nagy harc volt a vb-csapatba kerülésért, és az eddigi három forduló alatt már sok minden eldőlt, túl sok nyitott kérdés nem maradt. Ám mégis elég furcsa a helyzet, hiszen hiába alakult ki nagyjából a keret, a járványügyi helyzet miatt nem tudhatjuk, kikre számíthatunk majd a torna idején. Debreceni szempontból jó hír, hogy Kiss Levente és jómagam már ott vagyunk a válogatottban, ám Matkó Péternek még fontos lesz ez a verseny ahhoz, hogy harmadik cívisvárosiként tagja legyen a gárdának. Mivel sok kérdőjel kiegyenesedett, arra számítunk, hogy a Covid miatt a megszokottnál valamivel kevesebben lesznek. A legtöbben pusztán a játék szeretete miatt vesznek részt a megmérettetésen, az már biztos, hogy Erdélyből és Sopronból is érkeznek versenyzők – adott tájékoztatást az Európa-bajnok gombfocis.

 

A nevezők számától függően kettő vagy több csoportban lesznek a küzdelmek, minden csoportból nyolc versenyző jut majd tovább. A versenyen ranglistapontok szerezhetőek, a győztes 21 pontot kap, de minden résztvevő legalább egyet. A verseny végén kihirdetik a 4. forduló eredményét, majd a kvalifikáció végső sorrendjét is. A 4 fordulóból minden versenyzőnél a legjobb 3 eredményt fogják beszámolni, így alakul majd ki a 8 fős magyar válogatott keret.

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában