Kosárlabda

2022.01.08. 18:08

Megszakadt a győzelmi széria, hazai pályán kapott ki a DEAC

A Debreceni Egyetem kosarasai a védekezésben és a támadások befejezésében sem remekeltek.

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC kosárlabdacsapata az NB I. 17. fordulójában a Szolnok együttesét fogadta az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban szombat délután. A debreceniek remek formában várhatták az összecsapást, hiszen a legutóbbi öt mérkőzésüket egyaránt megnyerték, utolsó találkozójukon az Alba Fehérvár gárdáját győzték le 90–80-ra, idegenben. Jorgosz Vovorasz ezúttal sem számíthatott a teljes keretére, Kovács Ákos továbbra is a koronavírus protokoll alatt áll, de a korábban hasonló problémával küzdő Djordje Drenovac visszatérhetett a keretbe. Gaspar Potocnik tanítványai felemás teljesítményt nyújtottak az utóbbi hetekben, szerdán a listavezető Szombathely vitte el a két pontot a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokból.

 

A mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban, Vovorasz időkérésénél a hatodik percben már 13–4-re vezettek a szolnokiak. A hajdúságiak mestere rendbe szedte együttesét, és rögtön 13–10-re feljött a DEAC, amelyre pedig Potocnik reagált, ő is időt kért. Az első játékrész végére igazán szorossá vált az eredmény, 20–18-ra ment az Olaj. A második tíz percet megint a piros mezesek indították jól, és magabiztos távolságban tartották a cívisvárosiakat, akiknél sem a támadások befejezése, sem a védekezés nem úgy működött, ahogyan az elmúlt hetekben. Az egyetemisták 38–30-as hátrányban mentek nagyszünetre.

A pihenő alatt sem sikerült rendezni a soraikat a debrecenieknek, a harmadik negyedben még nagyobbra nőtt a két együttes közötti különbség. Hazai részről a pálya mellett is egyre paprikásabbá vált a hangulat, Vovorasz mester nem csak együttesével, de a játékvezetéssel sem volt mindig elégedett. A DEAC mindössze tizenhat pontot szerzett tíz perc alatt, amely igencsak kevésnek bizonyult. Az utolsó játékrészre 60–46-os szolnoki vezetéssel vágtak neki a felek. A játék képe ezt követően sem változott, a vendégek egyre magabiztosabbá tették előnyüket az idő előrehaladtával úgy, hogy egyébként ők is több hibával játszottak. Az összecsapás végén 74–63-ra győzött az Olaj együttese, amely pontszámban megelőzte a listavezető Falcót, igaz, több meccset játszva a szombathelyieknél. A DEAC legeredményesebb játékosa Tóth Ádám volt, aki 18 pontot szerzett, míg a második Josh Hagins, és a visszatérő Djordje Drenovac holtversenyben, ők 11–11 ponttal zártak. Az piros mezeseknél Cakarun bizonyult a legjobbnak, a maga 17 pontjával. A hajdúságiak teljesen más arcukat mutatták, mint az elmúlt hetekben, a kulcsemberek nem tudták azt a pluszt hozzátenni a meccshez, amelyet megszokhattunk.

 

A DEAC következő mérkőzését a bajnokság 18. fordulójában a Sopron otthonában játssza jövő hét szombaton 19 órától.

 

Arany Balázs

 

Férfi kosárlabda bajnokság, 17. forduló

 

DEAC-TUNGSRAM–SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 63-74 (18-20, 12-18, 16-22, 17-14)

 

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezették: Cziffra Csaba Zsolt, Söjtöry Tamás Ferenc, Szilágyi Bálint (Dernei Gábor)

 

Debrecen: Hagins 11/3, Thames 6/3, Valerio-Bodon 2, Dzeletovics 4, Aska 4. Cserék: Kerpel-Fronius -, Polyák 4/3, Neuwirth 3/3, Drenovac 11, Tóth 18. Vezetőedző: Jorgosz Vovorasz.
 

Szolnok: Pongó 11/6, Pallai 6/6, Cummings 7, Subotic 12, Cakarun 17. Cserék: Solano 10/3, Badzim 3/3, Kovács 2, Rudner -, Zsíros 2, Taiwo 4. Vezetőedző: Gaspar Potocnik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában