DEAC

2021.11.25. 08:05

A legjobbak között bizonyíthatott két debreceni

A fiatalok az országos versenyeken nyújtott eredményes szereplésüknek köszönhetően kapták a meghívást.

Fotó: DEAC-archív

Győrben rendezték a Mesterfokú Tornászbajnokságot, amelyen a sportág legeredményesebb versenyzői mérhették össze tudásukat különböző korosztályokban.

A DEAC-ot két sportoló, a 10 éves Kovács Ármin és a 9 éves Varga Kristóf képviselte.

Gyermek kezdő kategóriában Varga Kristóf, míg gyermek haladó kategóriában Kovács Ármin indult. Varga Kristóf az ország legjobb 24 versenyzője között mutathatta meg tudását. Kimagasló technikai kivitelű gyakorlatával a 10. helyen végzett. – Kristóf felkészülésére jellemző, hogy edzéseken kívül is pluszmunkákat végez, fejleszti a fizikai képességeit, rengeteget készül a tornaelemek gyakorlására a minél jobb eredmény elérése érdekében – mondta edzője, Lakatos István.

A gyermek haladó versenyen Kovács Ármin volt érdekelt, ebben a kategóriában az ország legjobb 12 tornásza kapott lehetőséget, hogy megmutassa tudását. – Ármin nagyon jól versenyzett, gyakorlatait magas szinten, szép tartással és jó technikai végrehajtással, rontás nélkül mutatta be, ami a 11. helyre volt elég. Az edzésmunkájára jellemző a szorgalom, céltudatosan készül a versenyekre, tanulja az új elemeket. Mint köztudott, a tornaversenyen a helyezések eldöntése pontozással történik, és sajnos nem mindig születnek reális értékelések egy-egy gyakorlat után. Ettől függetlenül csak gratulálni lehet a fiúknak, hogy kivívták a rangos eseményen való indulás jogát, megállták a helyüket, a vidéki versenyzők viszonylatában pedig a legjobbnak bizonyultak – zárta Lakatos István.

A fiatalok felkészítő edzői Lakatos István, Gyéresi Dávid, Molnárfi Tamás és Szabó Norbert voltak.

HBN

Borítókép: balról Kovács Ármin, az olimpiai bajnok Berki Krisztián és Lakatos István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában