Röplabda

2021.10.11. 10:58

Magabiztos győzelmet arattak a DEAC röpisei

A Debreceni Egyetem női csapata 59 perc alatt fektette két vállra a diósgyőrieket.

Forrás: deac.hu

A DEAC a Nyíregyháza elleni vereséggel kezdte a szezont, ráadásul az első fordulóban a végeredmény mellett Gáspár Krisztina súlyos sérülése miatt is szomorkodhattak. Kuszkó Zsolt tanítványai vasárnap a Diósgyőr otthonában szerettek volna javítani, ezúttal azonban abból a szempontból kedvezőbb helyzetben volt a csapat, hogy már bővebb kerettel állhattak ki a mérkőzésre – írja a deac.hu.

Az első szettben bebizonyították a debreceniek, hogy túltették magukat a gyengébb rajton. Több szép megoldást is előhúztak a tarsolyukból, ennek köszönhetően egyre nagyobb előnyre tettek szert, végül 25:17-re nyerték meg ezt a szakaszt. A második játszmát egyértelműen uralta DEAC, a hazaiak alig-alig tudtak túljárni a vendégek röpisein, és végül csak kilenc pontot engedélyeztek a debreceniek. A harmadik felvonás során szintén magabiztosan tette a dolgát a DEAC, ennek köszönhetően 3:0-ás győzelemmel zárták az összecsapást, amely 59 percig tartott.

– Ezúttal is sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, szerencsére ez most belefért. Kell egy kis idő ahhoz, hogy a hiányosságainkat ki tudjuk javítani. A DVTK többször jól védekezett a támadásainkkal szemben. Annak külön örülök, hogy a hosszú labdamenetekből gyakran mi jöttünk ki győztesen. Köszönjük azoknak a szurkolóinknak a támogatását, akik elkísértek bennünket. Sokszor gondolunk Krisztire, neki ajánljuk ezt a győzelmet. Szerdán kupameccset játszunk Tatabányán, a hétvégén pedig a TFSE otthonában vendégeskedünk – nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

NB II. E-csoport 2. forduló

DVTK-DEAC 0:3 (17:25, 9:25, 17:25)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában