Tenisz

2021.10.13. 09:00

Bondár Annának kész elképzelése van a jövőjéről

Már biztos, hogy ott lesz az Australian Openen is Bondár Anna, a Hajdúszoboszló SE teniszezője.

20210126 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Portré riport: Bondár Anna teniszező.

Fotó: Napló-archív

A HSE sportolója az idei évben a kezdetekhez képest már 140 helyet javított a WTA-világranglistán. Januárban még a 275. helyen állt, most a 135. pozíciót foglalja el. Legutóbb két ITF-tornán is döntőzött, sőt a németországit meg is nyerte. – Év elején a legjobb százötvenbe való bekerülés volt a cél – mondta Bondár Anna. A fiatal teniszező azt is elárulta, hogy a nyarat érzi egyfajta fordulópontnak, amikor is negyeddöntőt játszhatott egy versenyen, illetve a nemrégen véget ért wiesbadeni tornát, amelynek a megnyerésével (ott párosban is ő győzött) óriásit ugrott előre a világranglistán. – A megmérettetésekhez már hozzászoktam, nem vagyok nagyon izgulós, jól esik hétről hétre versenyszituációban megmutatni, hogy mire is vagyok képes – fogalmazott Bondár Anna. A hajdúszoboszlóiak büszkesége arról is beszélt, hogy párosban nincs állandó partnere, akivel jól halad előre, azzal szeretne egyre több tornán is versenyezni.

Anna nem pihen: a héten Tenerifén versenyez, jövő héten pedig Kolozsváron. – Szeretnék pontokat szerezni még az idén is, hogy tudjak minél előrébb lépni a világranglistán. – Az év végére szeretném a százhoz közelebb látni magam, mint a százötvenhez – mondta.

Palánki István

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/nemzetkozi-sport/bondar-anna-is-megelozte-babos-timeat-a-tenisz-vilagranglistan-5682689/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában