szép volt!

2021.09.15. 17:30

Debreceni Európa-bajnoki cím szektorlabdában

A magyarok lettek a csapatbajnokok.

Fotó: Facebook / Futmesa Debrecen Hungary

Hétvégén rendezték meg a IX. Szektorlabda Európa-bajnokságot Budapesten, a Kőrösi Kulturális Központban. A Debreceni Sport Club versenygombfocisai négy debreceni és egy fővárosi taggal vettek részt a tornán. A résztvevők két szakágban csaptak össze, több kategóriában, a cívisvárosiak a brazil, 12 érintéses szakág versenyére neveztek.

A csoporküzdelmeket minden kategóriában szombaton bonyolították le. A legjobb négy közé 3 DSC-s jutott be. Az oda-vissza vágós elődöntőn, melyet már vasárnap rendeztek, Kiss Levente (DSC) a romániai színekben induló Mártonfi István felett diadalmaskodott, míg Kovács Nándor (DSC) csapattársát, Puskás Lászlót (DSC) győzte le hatalmas és feszült csatában, két döntetlen után, tizenegyesrúgásokkal.

A 12 érintéses döntőt így két debreceni játszotta. Kovács Nándor kezdte jobban a meccset, és 2–0-s előny szerzett, ám a rutinos Kiss Levente a második félidő végére kiegyenlített, sőt az utolsó pillanatokban még volt gólszerzési lehetősége, ám hibázott. Így a döntőben is tizenegyesrúgások következtek, amit

Kovács Nándor nyert meg 6-5-re, így megszerezte az Európa-bajnoki címet egyéni 12 érintéses szakágban.

A csapat Európa-bajnoki címet a nyolcfős magyar együttes szerezte meg ugyanebben a szakágban.

Szektorlabda egyéniben a romániai (erdélyi) Varga Ervin nyert, párosban a Magyar Antal–Mártonfi István kettős állhatott a dobogó felső fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában