futsal

2021.08.24. 18:51

Nem olyan domináns, de egységesebb a mostani MVFC

Rábl János reméli, hamarosan megtalálja góllövő cipőjét, mert a lehető legtöbbet szeretne segíteni a csapatnak.

MVFC-Haladás Bajnoki döntő 3. forduló 5-3

Fotó: Napló-archív

Jól kapta el a rajtot a férfi futsal NB I.-ben az MVFC Berettyóújfalu gárdája, hiszen az első fordulóban 4–3-ra múlták felül a Nyírgyulajt hazai pályán, hétfő este pedig az Újpest otthonából hozták el a három pontot. Pedig nem volt egyszerű dolga a hajdúságiaknak, hiszen Szabó Péter és Nagy Imre sérülés miatt el sem utazott az összecsapásra.

Mivel a lilák is győzelemmel indították a bajnokságot, így szépen megtelt az újpesti sportcsarnok. A találkozó kezdetén az Újpest volt aktívabb, de idővel magára talált az MVFC, és Kártik Zsombor kapufájánál még szerencséje volt a hazaiaknak, Rafinha sarkazása után már a Berettyónál volt az előny. A szünet előtti utolsó perc két találatot is hozott: előbb Suscsák egyenlített, majd Tóth Attila csele jött be a bal oldalon és védőjét otthagyva helyezett a hazai kapuba, már az első játékrészben kialakítva a 2–1-es végeredményt.

A Hajdú-bihari Napló Rábl Jánost kérdezte az összecsapásról.

– Két játékosunk sérült volt, ők eleve nem jöttek velünk, így elég foghíjas kerettel vágtunk neki az újpesti túrának – elevenítette fel a csapatkapitány. –A létszámhátrányt szívvel pótoltuk, a fiatalokkal együtt csúsztunk-másztunk, nagyon örülök neki, hogy a csapat ezt az arcát mutatta hétfőn, aminek meg is lett az eredménye. Valamennyit változott a stílusunk tavaly óta, játékban kicsit gyengébbek vagyunk, így a taktikának is más szerepe van: nem tudunk annyira dominálni az ellenfeleinkkel szemben, mint ahogy azt korábban tettük. Ez játékban hátrány, de a mostani gárdát egységesebbnek látom, amiből profitálhatunk – vélekedett a 32 éves futsalos.

Rábl bevallása szerint a Nyírgyulaj elleni első fordulóban régen nem látott gyenge formában játszott, de a lilák pályáján már javuló formát mutatott, így bízik benne, hamarosan megtalálja a góllövő cipőjét.

– Szerencsére a DEAC-tól igazolt Tóth Attila igen eredményesen kezdte a szezont, de szeretnék én is minél többet segíteni a csapatnak – nyilatkozta Rábl János.

Szeptember 13-án játssza következő bajnokiját az MVFC, akkor az egy győzelemmel és vereséggel álló Kecskemét érkezik a Pálfy István Rendezvénycsarnokba. A Bács-Kiskun megyeiek jól éltek az új szabállyal, hiszen a külföldinek számító két szerb játékosuk mellé igazoltak három székely futsalost is. A nyáron edzőmeccsen már találkozott a két gárda, akkor 2–2 lett a vége, de hazai pályán nem lehet más az újfaluiak célja, mint a győzelem.

MSZ

Futsal NB I., 2. forduló

ÚJPEST FC-220 VOLT–MVFC BERETTYÓÚJFALU 1-2 (1-2)

Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia. V.: Czene-Joó,Juhász, Boros

Újpest FC: Vámosi – Lucas, Nehéz, Horváth B., Ricardo Sobral. Csere: Tyukász (kapus), Németh, Sánta, Szeghy, Popovics, Panyi, Suscsák, Béres, Harnisch. Edző: Németh Péter

MVFC: Sándor – Horváth N., Tóth, Rábl, Takács. Csere: Mezei (kapus), Daróczi, Rézműves, Gál, Kártik, Szatmári, Nagy, Rafinha. Vezetőedző: Trencsényi János

Gólszerzők: Suscsák (20.), illetve Rafinha (9.), Tóth (20.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában