Puskaporos sikerek

2021.07.29. 10:56

Taroltak a magyar lövészek a Hunter Field Target Világbajnokságon

A magyarok képviseletében több debreceni és püspökladányi versenyző is helyet kapott.

Fotó: fieldtarget.hu

Július 23-25-én zajlott a Hunter Field Target Világbajnokság Szlovákiában. A kétnapos versenyen csapatban és egyéniben is indultak hazai lövészek – számolt be a Magyar Field Target Szövetség hivatalos oldala. Az első és második nap pontszámainak összege határozta meg a rangsort.

Már az első napon látszott, hogy a magyar versenyzők nemcsak hazai pályán érnek el kiváló eredményeket, hanem nemzetközi mezőnyben is méltón helyt állnak. A második nap pedig egy rendkívül izgalmas szétlövést is magával hozott, ahol Szilágyi Sándor, a Püspökladányi Városi Lövészklub versenyzője szállhatott versenybe a világbajnoki címért a szlovák Matej Gregával.

Az első körben három célt kellett leküzdeniük térdelő pozícióból, de itt fej-fej mellett haladtak. Álló pozícióban kellett folytatniuk, ahol Sándor lőtt elsőként és magabiztosan mindhárom célt ledöntötte. Ellenfelének ez már nem sikerült, így

a 2021-es év világbajnoka Szilágyi Sándor lett.

Fotó: fieldtarget.hu

A csapatversenyben is első helyezést szereztek a magyarok, megelőzve a második helyezett Csehország és a harmadik helyezett Szlovákia csapatát. A csapat tagjai: Szilágyi Sándor (PVLK), Sutyinszki István (Hercules Fiai Honvéd SE), Nagy Katalin (PVLK), Tóth Géza (PVLK), Osztafin Ákos (KFC SE) és Hajnal Sándor (TVLK).

Fotó: fieldtarget.hu

De itt még nincs vége a sikerek sorának. Női kategóriában az első helyezett Nagy Katalin lett, aki szintén a Püspökladányi Lövészklub tagja. Rugós kategóriában pedig Fejes Tóth István, a Debreceni Lövészsuli versenyzője szerezte meg az első helyet.

Fejes Tóth István (bal oldali fotón középen) és Nagy Katalin (jobbról középen) is első helyezést ért el | Fotó: fieldtarget.hu

A budapesti, káposztásmegyeri, miskolci és tatabányai tereplövész klubokon kívül két hajdú-bihari lövészklub versenyzői is képviseltették magukat: a Püspökladányi Városi Lövész- és Tömegsportklub (PVLK) és a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület (DLSE) tagjai értek el szép eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában