Futsal

2021.06.05. 18:27

Győzelmet hozott a hatalmas Mezei-Vill szív

Küzdelmes mérkőzésen hazai siker a futsal bajnoki címért vívott mérkőzésen.

Forrás: Kovács Péter

Életben tartotta a bajnoki címért vívott rájátszásban a reményét a Mezeivill, hiszen a férfi futsal bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a hazai futsal csúcsrangadón, lelkes közönség előtt 4–1-es félidő után 5–3 arányban legyőzte a Haladás együttesét a Pálfi István Sportcsarnokban. Ezzel a három győzelemig tartó rájátszás sorozat állása 2–1 a szombathelyi gárda javára.

Fotó: Kovács Péter

A hazaiak mindent egy lapra feltéve kezdték a meccset, fél percen belül kétszer is volt gólszerzési lehetősége Rábl Jánoséknak. Az agresszív támadójátéknak meg is lett az eredménye, a 3. percben Szabó Péter góljával már vezetett az Újfalu. A gól után rögtön időt kért a Haladás mestere, majd a játék képe annyit változott, hogy a vendégek birtokolták többet a labdát, a hazaiak pedig továbbra is szervezetten védekeztek. Ennek ellenére a 8. percben egyenlített a Hali, Dróth lefordult a védőjéről és 10 méterről bombázott Sándor kapujába. Egy perc sem telt el, és ismét a Mezeivillnél az előny, egy beadás után Vas felszabadítás helyett fél méterről a saját kapujába perdített, 2-1.

Lüktető, küzdelmes játék folyt a pályán, a Haladásnál volt többet a labda, de nem tudtak mit kezdeni a nagyszerűen védekező hazai gárdával.

Ha azonban az újfaluiak túl tudtak jutni a feltolt védelemmel felálló vasi csapat első során, máris gólhelyzetet teremtettek Alasztics kapujánál. Ez, ha nem is történt meg sokszor, de az eredményes védekezés megtartása mellett, igen jó helyzetkihasználással kétszer is mattolták a vasi zöld-fehérek kapusát. A 13. percben Rábl bombázott hat méterről a kapuba, majd a 18-ban Diece lövését akasztotta meg a háló.

 

A második játékrész legelején a vendégek védelme fellazult a gólkényszerük miatt, és így jobban kibontakozhatott a Mezeivill támadójátéka. Uralták a meccset, szép támadásokat vezettek, igaz, ezek kihasználása kevésbé volt jó arányú, mint az első játékrészben. A 2. percben Rafinha lőtt gólt egy szép akció végén. A vendégek innentől kezdve hadrendet váltottak, és a kapusukat mezőnyjátékossá téve átálltak az öttámadós rendszerre, ami eredményesnek is bizonyult. A labda szinte folyamatosan a hazaiak térfelén pattogott és a 6. minutumban, majd a 16. percben Vas ért el egy-egy gólt. 5–3. A játék képe és az eredmény innen már nem változott.

A Mezeivill jobb helyzetkihasználással, eredményes védekezéssel és okos, taktikus játékkal megérdemelten győzött.

Muller Cabrera Sergio: A legfontosabb az volt, hogy az első két meccs hibáit kijavítsuk, és ezt meg is tettük. Ezek jóvel kisebb számban fordultak elő ezen a találkozón. A támadásban most már mindkét félidőben jók voltunk. Szombathelyen lesz a következő meccs, természetesen ott is van esélyünk a győzelemre, és a jövő szombaton idehozzuk Berettyóújfaluba a hazai szurkolóknak a rájátszás döntő meccsét.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában