magyar-portugál

2021.06.16. 13:51

Bücs Zsolt: „Több is lehetett volna ebben a meccsben”

A realitás szó még mindig idegen a labdarúgásban – jobb csapat ugyan a portugál, de ennyivel biztosan nem.

Bücs Zsolt | Fotó: Napló-archív

Fotó: Szabó Miklós

Mint az ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 3–0-ra elveszítette első meccsét az Európa-bajnokságon. Portugália ellen a 84. percig 0–0 állt az eredményjelzőn, és egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepben, sőt gólt is sikerült rúgnunk a számos sztárjátékossal felálló portugáloknak, csak éppen lesről. Bár jogosan fújta be az offside-ot a játékvezető a magyar találatnál, azért mégiscsak labda került az ellenfél hálójába, ami még akkor is nagy szó, ha éppen szabálytalan volt. – Ha Schön egy ütemmel hamarabb kapta volna a labdát, biztos vagyok benne, hogy mára mennybe megy – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Bücs Zsolt, a DVSC korábbi játékosa.

„A kigyúrt ajtókilincs”

Bücs Zsolt | Fotó: Napló-archív

– Arra számítottam, hogy ő lesz nemzeti csapatunk meglepetése azzal, hogy a kezdőben kap helyet bal hátul, ahol egyébként úgy tűnik, nem vagyunk meg. Azon a poszton ismét sokszor hibáztunk, sokszor voltunk figyelmetlenek. „Kigyúrt ajtókilincsnek” neveztük Schön Szabolcsot az MTK-ban, ránézésre ugyanis senki nem mondaná meg, hogy mennyi minden van benne, pedig jól fejel, rendkívül agresszív, kellemetlen stílusú játékos – mondta el „gólszerzőnkről” a Napló Eb-szakértője. Bücs Zsolt azt is hozzátette, ahogy az várható is volt, szervezetten játszottunk, mindössze egy ziccere volt a találkozó hajrájáig Ronaldónak, és egy a liverpooli fiatal tehetségnek, Diogo Jotának, de Gulácsi, és a stabil magyar védelem is betonbiztos lábakon állt. – A háromgólos vereség abszolút nem volt benne ebben a mérkőzésben, bár Willi Orbán öngólját elég érdekesnek, és furcsának találom – vélekedett a szakember. – Az látható volt, hogy a portugálok vért izzadtak ezért a győzelemért, kellemetlen ellenfél voltunk a számukra, sokáig csak próbálkozásaik voltak – mondta. A korábbi kétszeres válogatott labdarúgó végül azt is kiemelte, hogy szerinte ebben a stílusban fogunk játszani mindenki ellen, amihez még ha gólokat is szerzünk, akkor eredményességgel is bővülhet a tetszetős játék.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában