bővült a család

2021.05.21. 21:28

Régi vágyát váltotta valóra Kerekes Gréta

A debreceni atléta és párja mostantól Monával, az ausztrál juhászkutyával osztja meg otthonát.

Budapest 20190807 Atlétika 2019 Kerekes Gréta Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Új kedvenc lépett be Kerekes Gréta életébe: a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola többszörös bajnok gátasa és párja egy ideje Monával, a két hónapos ausztrál juhászkutyával osztja meg közös otthonát.

– Mindig is álmom volt egy ausztrál juhászkutya, de egész eddigi életemben azt hallgattam, hogy nem lehet, mert tanulok, aztán nem lehet, mert sportolok, mert sokat utazok – emlékezett vissza a Napló olvasóinak Kerekes Gréta. – Ennek ellenére bennem mindig megvolt a vágy egy kutyusra, amely az évek alatt egyre erősebbé vált. Egy éve már elkezdtem pedzegetni a páromnak, hogy de jó lenne egy kiskutya, és most elérkeztünk arra a pontra, hogy tudunk kellő mennyiségű időt foglalkozni egy kiskutyával – magyarázta a 28 esztendős gátas.

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Elmondása szerint Kerekes egy ideje már érezte, hogy kell a magánéletébe egy ilyenfajta változás, a számára balszerencsésen alakult márciusi toruni fedett pályás Európa-bajnokság után a párjával meg is beszélték, hogy ha találnak megfelelő blökit, akkor belevágnak a kutyatartásba. Szerencséjük volt, mert végül rátaláltak Monára, de a sportoló nem tagadta, nem gondolta volna, hogy ilyen sok energiába kerül majd mire először magához ölelheti. Az új lakó eleinte meg volt szeppenve, de már teljesen otthon érzi magát, mindent megharapdál, állandóan játszana, komoly erőpróba egy helyben tartani. Mona egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy Gréta lábujjait harapdálja.

– Gyakorlatilag lábfétise van a kutyának – mosolyog a gátas. – Ebből volt már egy kis balhénk is, mert nagyon éles fogai vannak, és időnként – nyilván játékosságból –, de nagyon bele tud kapni az ember lábába. Elég sokat alszik még mindig, de egyre jobban tolódik ki az aktív időszaka: eleinte 20 percet játszott és aludt két órát, akár egy csecsemő. Most már egyre többet bír, így egyre többet rosszalkodik: ha unatkozik, akkor igen csintalan tud lenni, olyankor muszáj vele külön foglalkozni. Jutalomfalattal tanítgatjuk, nagyon intelligens kutyus: két hete van nálunk, de már hallgat az ül, fekszik, marad szavakra. Szerencsére éjszakára már békén hagy minket, kint alszik a nappaliban, tudja jól, hogy nem magára hagyjuk, hanem az egy pihenő időszak. Minden reggel, amikor kijövünk a hálószobából úgy örül, mintha egy hónapja nem látott volna minket – mondta el Kerekes Gréta, aki a hétvégén Spanyolországban versenyez.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában