röplabda

2021.03.20. 21:46

Betartotta az ígéretét az ellenfél, kikaptak a DSZC-Eötvös DSE lányai

A DSZC-Eötvös DSE Derecske a felnőtt női röplabda NB I. rájátszásának második fordulójában a Budaörsi DSE csapatát fogadta.

Még október 17-én, nagy meglepetésre a jóval esélyesebb hazaiak ellen Budaörsön 2:0-ás BDSE-vezetésről 2:3-ra fordítottak a hajdúságiak.

Aztán december 5-én Derecskén ismét az „eötvösös” lányok örülhettek, akkor 3:1 arányban diadalmaskodtak.

A BDSE részéről a találkozó előtt nagy volt fogadkozás a visszavágást illetően. Mivel az utóbbi mérkőzéseken a DSZC-Eötvös DSE is jó teljesítményt nyújtott, ezért küzdelmes összecsapásra volt kilátás.

Kétpontos derecskei vezetéssel kezdődött az első szett, majd 9:9-ig felváltva vezettek az ellenfelek a magas színvonalú derbin. Ezután a hazaiak hibáit kihasználva nagy előnyre tettek szert a budaörsiek és vezetést szereztek.

A második játszmában is két pontos előnyt szereztek a hajdúságiak, de ezúttal – szélső játékosaik eredményességének köszönhetően – növelni is tudták az előnyüket, már 12:8-ra is vezettek. Bár ezután kiegyenlített a BDSE, egy debreceni időkérés után ismét 4-5 pontra hizlaltak előnyüket Fehér Panniék. 22:17-ig alakult hajdúsági szempontból kedvezően az eredmény, innentől csak a vendégek jutottak el támadásig, és megduplázták előnyüket.

A harmadik szettben 12:12-ig fej-fej mellett haladtak a felek, két pontnál több különbséggel egyik csapat sem vezetett. Ekkor több támadási hibát is vétettek a hajdúságiak. Ezzel a lehetőséggel élt a Budaörs, és megnyerte a szoros harmadik játszmát és ezzel a mérkőzést.

DSZC-Eötvös DSE Derecske – Budaörsi DSE 0:3 (-14, -23, -21)

DSZC-Eötvös DSE Derecske: Vaida Beáta, Takács D Orsolya, Máté Gréta, Fehér Anna Ditta, Tóth Kinga, Victoria P. Young. Csere: Fehérvári Vivien (liberó), Papp Csenge (libero), Béni Kitti, Pálfi Kitti, Dr. Oczella Emese Réka. Edző: Szombathy András

Az NB I-es felnőtt csapat legközelebb március 27-én (szombaton) 16 órától Pécsett játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában