röplabda

2021.02.01. 15:34

A Debreceni Egyetem csapata a Hercules és a Miskolc skalpját is megszerezte a hétvégén

A DEAC női röplabdázói nem unatkoztak a hétvégén, hiszen két bajnokit is játszottak.

Fotó: deac.hu

Kuszkó Zsolt együttese szombaton a sereghajtó Hercules otthonában kezdett. Ellenfelük csupán hét játékost nevezett a keretbe, ellenben a debrecenieknél tizenkét röplabdázóra támaszkodhatott a vezetőedző. Az első szettben a fővárosiak még felvették a DEAC-cal a lépést, szerencsére a végjátékban főleg az egyetemi csapat megoldásai sikerültek. Ahogy telt az idő, egyre jobban a debreceniek akarata érvényesült a pályán, ennek köszönhetően a második szettet 25:20-ra, a harmadikat pedig 25:15-re nyerték meg.

A Hercules otthonában tehát hozták a kötelezőt, vasárnap pedig a Miskolcot látták vendégül. Ez az összecsapás már jóval nehezebbnek ígérkezett, Tóth Kitti úgy jellemezte a borsodiakat, hogy sosem adják fel a küzdelmet, vagyis egy kellemetlen stílusú ellenfél vizitált a DESOK-ban. Ennek ellenére az első játékrészben komolyabb problémát nem tapasztalhattak, de a második felvonásban egalizált a vetélytárs. Szerencsére a folytatásban Hajdu Annáék diktálták az iramot, a harmadik játékrészben elég nagy volt a differencia a csapatok között. A negyedik felvonást 27 perces küzdelem után húzta be a DEAC, így győztesen hagyhatták el a játékteret.

„A Hercules SE ellen sokkal nagyobb pontarányú győzelemre számítottam, ettől függetlenül természetesen örülök, hogy nyertünk. Azzal is tisztában vagyok, hogy mikor könnyebb meccs van, nehezebb a koncentrációt és a fókuszt folyamatosan a maximumon tartani, ez majdnem szettvesztéshez vezetett, ám a harmadik játszmával elégedettek lehettünk. A vasárnapi találkozón a magabiztos első szett után hátradőltünk, a Miskolc pedig mindent megfogott mezőnyben. A negyedik játékrészben sem sikerült sokáig átvennünk az irányítást, de a végjátékban végre úgy röplabdáztunk, ahogy mindig kellene. Sajnos nem sokkal a vége előtt Ratkos Petrának egy akció közben megsérült a bokája, így három hetet ki kell hagynia. Készülünk a következő mérkőzésekre, amelyek nem ígérkeznek könnyűnek” – nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

A felsőházba igyekvő együttes az alapszakaszt a Kispest otthonában folytatja szombaton 13 órától. A fővárosiak is az első két helyet célozták meg, így nagyon fontos rangadó vár majd a cívisvárosiakra.

NB II. Kelet A-csoport 11. forduló

Hercules SE-DEAC 0:3 (23:25, 20:25, 15:25)

NB II. Kelet A-csoport 16. forduló

DEAC-Miskolci VSC 3:1 (25:17, 22:25, 25:14, 25:22)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában