Futsal

2021.01.08. 08:55

MVFC: kötelező a három pont

A Nyírgyulaj elleni bajnoki előtt fél szemmel már az Omonia Nicosia elleni BL-meccsre figyelnek az MVFC-nél.

20200926 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE NBI futsal labdarúgó mérkőzés. képen: HENRIQUE DA SILVA #20

Fotó: Napló-archív

A Mezei-Vill két és fél hete zárta az előző évet, akkor Dunaújvárosban aratott 5–0-s győzelmet a gárda. A rövid szünet után pénteken folytatódnak az NB I. küzdelmei a 15. fordulóval, az újfalui együttes a Nyírgyulaj vendége lesz a hazaiak otthonául szolgáló Nyírbátori Városi Sportcsarnokban. A találkozó előtt az MVFC egykori csapatkapitányát, mostani pályaedzőjét, Trencsényi Jánost kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

Trencsényi János | Fotó: Napló-archív

Mély gödörben vannak

A Nyírgyulaj az előző szezon meglepetéseként harmadikként zárta az alapszakaszt, és a kupában is a legjobb nyolc közé jutottak, ahol pont a Mezei-Vill állította meg őket. A mostani idényben viszont az eddigi 14 találkozójukon mindössze 4 pontot gyűjtöttek. – Eléggé meggyengült a keretük a nyáron, egyrészt kevesebb lett a külföldi játékosuk, illetve Siska Gergő és Sánta János is távoztak. Tőlünk viszont Harmati Tamás odakerült hozzájuk. Azt gondoltam, hogy nem lesz olyan erős a Nyírgyulaj, de valahova a középmezőnybe vártam őket. Viszont ahogy jöttek a fordulók, de az eredmények nem, belekerültek egy elég mély gödörbe. A Haladás ellen szereztek egy csodaszámba menő pontot, illetve a Dunaújváros ellen begyűjtötték az első győzelmüket, akikről viszont tudni kell, hogy szinte az U20-as csapatukkal állnak ki, mert annyian távoztak.

„Ettől függetlenül azt nem szabad elfelejteni, hogy eddig nem nagyon voltak sima győzelmeink. Nem szabad úgy hozzáállni, hogy már meg is van a meccs, de ez nekünk kötelezően begyűjtendő három pont”

– mondta a szakember.

Fontos meccsre készülnek

A gárda a karácsonyt követő héten rögtön edzésbe állt, és azóta folyik a munka, hiszen a nyírbátori bajnokit követően az idény egyik legfontosabb összecsapása vár a berettyóújfalui együttesre. Jövő héten szombaton Cipruson, az Omonia Nicosia lesz az MVFC ellenfele a Bajnokok Ligájában, ahol a tét a legjobb tizenhat közé kerülés lesz. – Néztünk már videót róluk, elemeztük a játékukat, és próbálunk felkészülni azokra a szituációkra, amik előfordulhatnak. Megpróbáljuk megtalálni azokat a pontokat, ahol lehet keresnivalónk, illetve azokat is feltérképezni, amiket nagyon jól csinálnak, hogy oda tudjanak rá figyelni a srácok. Attól függetlenül, hogy már hangolódunk a Nicosia ellen természetesen a Nyírgyulajra is koncentrálunk, hiszen minden találkozót meg kell nyernünk. Azért fordítunk rájuk talán egy kicsit kevesebb időt, mert jól ismerjük őket, rengeteget játszottunk már ellenük, úgyhogy szerintem egyik együttes sem nagyon tud sok újat mutatni a másiknak – fogalmazott a pályaedző.

Trencsényi János elárulta, hogy Alvarito hiányozni fog a Nyírgyulaj elleni összecsapásról, de örömhír, hogy Rafinha lassan visszatér a sérüléséből. A Nyírgyulaj–MVFC Berettyóújfalu NB I.-es bajnoki pénteken 18 órától kezdődik majd.

Bakos Attila

Borítókép: Örömhír, hogy Rafinha (pirosban) hamarosan visszatérhet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában