Sportlövészet

2020.12.08. 12:13

Tóth Balázs országos bajnok lett a serdülőknél

Több fiatalnál is egy-egy körön múltak a helyezések.

Fotó: Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület

Remek eredményeket értek el a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület (DLSE) versenyzői a fővárosban megrendezett Serdülők Országos Bajnokságán. Tóth Balázs kétszer is felállhatott a dobogóra, de mellette több debreceni is egyéni csúcsot lőtt a megmérettetésen.

A Magyar Sportlövők Szövetsége hagyományosan november utolsó vagy december első hétvégéjén tartja a serdülő légfegyveres ob-t. A pandémia miatt egy ideig kérdéses volt az idei rendezés, de végül november 29-én rendben lezajlott a verseny a budapesti Nemzeti Lőtéren.

A DLSE csapata: Orvos Tamás, Tóth Balázs, Balla Csongor, Pető László, Lengyel Károly, Bánfi Görgy, Pető Boglárka, Reisz Enikő, Pető László junior | Fotó: Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület

Egyéni rekordok

A Hajdú-bihari Naplót Pető László, a klub vezetője tájékoztatta az eseményről.

– Természetesen betartották a megfelelő szabályozásokat: a lőtéren kizárólag sportolók, edzők, és a versenybírók tartózkodhattak, mindenki maszkot viselt, ügyeltek a megfelelő távolságokra – ismertette a szakember. – Mivel igen tehetséges serdülő versenyzőink vannak, én minden versenyen bízom a dobogós helyezésekben. Időnként előfordul, hogy a siker ki van centizve, most is így alakult: a 40 lövéses fiú légpisztoly versenyszámban Tóth Balázs egy kör különbséggel lett országos bajnok.

A második helyezett csapat tagjai Bánfi György (balról), Orvos Tamás és Tóth Balázs | Fotó: Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület

Ebben a versenyszámban a csapat is kiválóan teljesített, hiszen ezüstérmesek lettek, Balázs mellett Bánfi György és Orvos Tamás képviselte a klubot, utóbbiak egyéni csúcsot lőttek. Más sportolóknál is egy-egy körön múltak az eredménynek: Pető Boglárka úgy maradt le a dobogóról, hogy ha bárhol egy körrel jobbat lő – a több belső körös 10-es találat miatt – második lett volna, annyira szoros volt a mezőny. Szeretném kiemelni, hogy ugyanebben a kategóriában Reisz Enikő egyéni csúccsal hatodik, míg a juniorok között Pető László ötödik helyezést ért el, mindkettő örömteli – értékelt a DLSE vezetője.

Tóth Balázs a dobogó tetején (középen) | Fotó: Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület

Érdekesség, hogy összesen 17 egyesület szerzett olimpiai pontot a versenyen. A versenyzőknek a serlegeket és érmeket Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, valamint Győrik Csaba szövetségi kapitány adta át.

MSZ

A DLSE versenyzőinek eredményei

Fiú légpisztoly, 40 lövés

Egyéni

1.: Tóth Balázs (357 kör)

Csapat

2.: DLSE (1002 kör)

Lány légpisztoly, 40 lövés

Egyéni

4.: Pető Boglárka (355 kör)

6.: Reisz Enikő (345 kör)

Fiú légpisztoly, 20 lövés

Egyéni

5.: Pető László (153 kör)

Borítókép: Tóth Balázs (balról) és Pető Boglárka versenyzés közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában