Labdarúgás

2020.08.12. 14:38

Véget érhet a kupaszereplés a Derecske számára

Egy figyelmetlenség miatt búcsúzhat a Derecskei Labdarúgók Sportegyesülete a sorozattól.

Fotó: Napló-archív

Szépen menetelt eddig a DLSE a Magyar Kupa Hajdú-Bihar megyei selejtezőiben. Az első körben a Hajdúböszörmény csapatát ütötték ki egy 6-2-es győzelemmel, a másodikban – egy jóval szorosabb összecsapáson – 1-1-es döntetlen után büntetőkkel múlták felül a hajdúszoboszlóiakat.

A derecskei gárdának mégsem lesz esélye felkerülni a kupa főtáblájára, mert a Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság nagy valószínűséggel kizárja őket a sorozatból.

Az okokért több mint egy évet kell visszamennünk az időben. A tavalyi selejtező első körében, a Hajdúnánás ellen elveszített mérkőzésen kiállították Berán Balázst, aki az eltiltását a következő kupameccsen kellett volna, hogy letöltse. Ez viszont nem történt meg, hiszen a böszörményi összecsapáson Berán csereként pályára lépett, – mint utóbb kiderült – jogtalanul. A Derecske eddigi két ellenfelére nézve viszont nem jár semmilyen pozitívummal ez a lehetséges döntés.

Szerencsés harmadik

A kialakult helyzetről Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatója beszélt a Naplónak. – Mivel szövetségi eljárás indult a csapat ellen, ezért olyan nincs szempontból kedvezményezett, hogy egy másik klub jutna tovább helyettük. Ha a bajnokságban szabályszegés történik, és ezért pontot vonunk le, akkor sem kapja meg egy másik egyesület azokat a pontokat. Így most három gárda maradt még versenyben, közülük kettő juthat majd tovább. Lesz egy sorsolás, ahol eldől, melyik két együttes csap össze, a harmadiknak pedig szerencséje lesz, mert játék nélkül automatikusan a felkerül a Magyar Kupa főtáblájára – mondta az igazgató.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában