megvolt az első kupa

2020.06.28. 16:10

Sárrét teqballközpontja lenne az új egyesület

Tóth Tamás szerint aki képes hármat dekázni a labdával, annak ez a játék örömet tud okozni.

Fotó: Sárréti Teqball Sport Egyesület

Megtartotta első országos amatőr kupáját a püspökladányi központú Sárréti Teqball Sport Egyesület.

A múlt szombaton lezajlott I. Amatőr Páros Teqball Kupán 11 hazai városból 12 sportegyesület adta a 40 fős, 20 párosból álló mezőnyt. A párosok 4 csoportban és 2 asztalon mérhették össze a tudásukat, a csoportok legjobb 2 duója jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb 8 közé. Mind a bronz-, mind a döntőmérkőzés óriási izgalmakat és gyönyörű, technikás játékot hozott a nézők nagy örömére. A látványos helyosztómérkőzések után végül a következő sorrend alakult ki: első helyen végzett a Csereklye Martin – Bene Zsombor (Infinity Teqball) duó, második lett Szatmári Patrik és Kalmár Dávid (Phoenix Teqball Academy), a dobogó harmadik fokára a Bajor Gábor – Pál Zoltán (Phoenix Teqball Academy) alkotta páros állhatott fel, míg a negyedik az Imreh Balázs – Szepessy Róbert (Infinity Teqball) alkotta tandem lett. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők szeretnék, ha minél több megmérettetés házigazdája lehet a sárréti régió.

Munka és játék

De miként is jutott el oda a nemrég létrejött Sárréti Teqball SE, hogy már egy ekkora szabású verseny házigazdája lehetett, erről kérdezte a Hajdú-bihari Napló Tóth Tamást, a klub elnökét.

– Vidéken tudtommal eddig még nem volt ekkora létszámú verseny, mert ezeket leginkább a fővárosban rendezték. Hamarosan beindul a magyar bajnokság, mi az amatőr másodosztályban fogunk elindulni, ahol szeretnénk háromhavonta egy-egy fordulót a püspökladányi sportcsarnokban megrendezni. Még 2015-ben ismerkedtem meg a sportággal, amikor fejlesztőmérnök-gyakornokként kezdtem el dolgozni a teqballt feltaláló és fejlesztő magyar cégnél Budapesten. A munka mellett nagyon érdekelt maga a játék is, egyre többet játszottunk a kollégákkal, amikor hétköznap volt egy kis időnk, mentünk ki a pályára, és teqballoztunk – elevenítette fel a 28 éves elnök.

Rengeteg érintés

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport. Domborúan meghajlított síkú, középen plexiüvegből készült „hálóval” elválasztott asztalon játsszák futball-labdával, legalább ketten, de van páros változata is.

Tóth Tamás úgy fogalmaz, aki képes hármat dekázni a labdával, annak ez a játék örömet tud okozni.

Mint elmondta, ő világéletében kézilabdázott, ezért bevallása szerint „kifejezetten” ügyetlen volt lábbal, ez a játék pedig pont utóbbit fejleszti a rengeteg érintés miatt, hiszen itt a labdás kontaktok maximum négy ember között oszlanak el. Saját példáján bátorít mindenkit, hogy kezdjék el űzni a sportágat, hiszen nagyon könnyen lehet benne fejlődni, és szép sikereket elérni.

Nagy sikert aratott

– Két év után hazaköltöztem Püspökladányba, majd télen egy barátommal szerveztünk egy teremlabdarúgó-bajnokságot, ahol láttuk, hogy rengeteg olyan játékos van, aki sikeres lehetne a teqballban. Elkezdtük helyben népszerűsíteni a sportágat, például tavaly nyáron szerveztünk egy strandfocikupát, ahová kivittünk két asztalt, ami nagy sikert aratott a résztvevő csapatok körében. Amikor nem meccsük volt, a strandolás helyett leginkább teqballoztak. Ezek a tapasztalatok vezettek odáig, hogy érdemes lenne alapítani egy egyesületet a Sárréten, ahol összefoghatnánk azokat a környékbeli játékosokat, akik később sikerrel képviselhetnék a régiót a versenyeken. Ráadásul az egyik fővárosi egyesület hirdetett egy olyan lehetőséget, hogy szakmailag és eszközökkel is segítenék a kisebb klubok megalakulását. Kaptunk asztalokat, szakmai anyagokat, így jött létre a Sárréti Teqball Sport Egyesület. Jelenleg 16-an vagyunk, ebből 8-10-en aktívan részt vesznek a heti három edzésünkön.

„Azért Sárrét, és nem Püspökladány, mert az egész régiónak szeretnénk a központja lenni, minél több helyre eljuttatva a sportágat”

– nyilatkozta Tóth Tamás.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában