nagy port kavaró ítélet

2020.06.27. 12:33

Kálucz: hideg zuhany volt a pontozók döntése

Kálucz Martin nem ért egyet legutóbbi összecsapásának eredményével.

Fotó: Napló-archív

Mint ismeretes, Kálucz Martin pontozással maradt alul Tóth Csaba ellen a szombati Superfight Series Hungary gálán. A debreceni harcos a döntésről és annak visszhangjáról is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Nyert meccsnek vélte

Kálucz Martin a tőle megszokott módon készült a szombat esti összecsapásra. Elmondása szerint végig élvezte a harcot, azt csinálta, amit előre eltervezett. – Igazi kontrabunyósként, elmozgásokkal próbáltam megtörni az ellenfelem állandó letámadását. A ring melletti sarokban Lókodi Attila, az edzőm és Peszlen Ferenc mellett kissé távolabbról Dietz Gusztáv barátom és az unokatestvérem, Taskó Rodrigó is támogatott. Az első és a második menetben is magamat éreztem jobbnak, és kérdésemre ők is folyamatosan a győzelmemről biztosítottak. A harmadik menetben talán kissé visszaestem, ám összességében így is úgy tűnt, én állok nyerésre. Miután készülök a szezonra, magabiztosan tartalékoltam az erőmet, hiszen úgy éreztem, megvan a meccs.

„Két menetet behúzva még extra menettel sem számoltam, így igazi hideg zuhany volt a pontozók döntése”

– mondta a harcos.

Elismeri ellenfelét

A hajdúsági sportoló az ítélet ellenére is jól érezte magát. – Az összecsapás után rengeteg laikus és küzdősportokban eredményes profi is egyaránt a támogatásárról biztosított, megkérdőjelezve az eredmény hitelességét. Szeretném kiemelni, hogy a harcot követően felhívtam ellenfelemet, Tóth Csabát, és gratuláltam neki. Rendkívül jó harcosnak tartom, aki ismét a legjobbját hozta, és bár az eredményhirdetést nem vártam meg, rá nem lehetek mérges. Az pedig külön megható, egyben felemelő érzés volt, hogy az édesapja és a testvére is a helyszínen segítette a munkáját, nagyszerű érzés ez egy sportoló számára. Le a kalappal Csabi előtt, kitűnő teljesítményt nyújtott – tette hozzá Kálucz Martin.

Elillant a düh

A döntéshozók pontozással ítéltek győzelmet Tóth Csaba javára, ez azonban sokaknál kiverte a biztosítékot. – Többen figyelmeztettek is, hogy vigyázzak majd a pontozással, én azonban nem szeretném véleményezni a történteket. Az viszont igaz, hogy a párharc után nemtetszésemet fejeztem ki a bírók felé, mert igazságtalannak tartottam a döntést. Ezért kedvelem leginkább az MMA-t, mert ott jobban kiütköznek az erőviszonyok, és a pontozás ritkán tud beleszólni a végeredménybe. A harag és düh azonban elillant, már edzésbe is álltam.

„A következő versenyeimre koncentrálok, remélve, hogy hasonló eset sosem történik meg velem a jövőben”

– hangsúlyozta Kálucz Martin.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában