fontos meccs jön

2020.06.19. 17:00

Kálucz: ha kell, az űrben is harcolok!

Veretlen ellenféllel néz szembe a topformában lévő Kálucz Martin.

Fotó: Matey István

A veszélyhelyzet megszűnésével a küzdősportok szerelmesei is örömhírt kaptak: visszatérnek az ütközetek. A budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia falain belül megrendezett Superfight Series Hungaryn a hajdúsági sportoló, Kálucz Martin is harcba száll majd. A szombati összecsapás előtt formájáról és a várva várt párharcról kérdeztük a debreceni fiatalt.

Tempósabb küzdelem

Kálucz Martin nem tétlenkedett a kényszerszünetben sem. – A korona idején nem voltak versenyeink, így minden energiámmal az edzésre fókuszálhattam. Jóval nagyobb intenzitással készültem az utóbbi időben, nagy hangsúlyt fektetve az étkezésemre is. Eddig mindig problémám volt a fizikumommal, az elmúlt évben azonban csak a fejlődésemre koncentráltam, és nyolcvanegy kilósan a legoptimálisabb állapotban vagyok.

„Huszonhét évesen úgy érzem, érett bunyóssá váltam, és életem formájában várom a megmérettetéseket.”

Utoljára Kecelen léptem ringbe Imre Zsolt ellen, akinek a búcsúmérkőzésén sikerült győzedelmeskednem. Az a meccs nagyon meglepett, hiszen állóharcra készültem, azonban sokszor tördelte az összecsapást földharc is. Egy szokásos háromszor öt perces harc volt, ami az MMA szabályai szerint zajlott, és aminél véleményem szerint nincs is embert próbálóbb küzdelem. Most viszont háromszor három perces, K-1 szabályrendszerű harcra kell készülnöm, ami földharcoktól mentes, így sokkal nagyobb tempót kell majd diktálnia mindkét félnek. Az edzéseken is csak a háromperces etapokra fókuszáltunk, erre épült fel a teljes tréningem. Általában egy-egy harcosnál a stílusából, technikájából is külön készülünk. A háromperceseknél viszont nehezebben lehet taktikázni, ott azonnal bele kell vetnünk magunkat a küzdelembe – emelte ki a fiatal harcos.

Univerzális küzdő

A tapasztalt bunyós minden eshetőségre gondolt. – Volt olyan, hogy egy hét alatt a Budapest Top Team MMA-csapatánál, a DVTK Vita-Gym Muaythai Klubnál és jó barátaimnál, a Gönczi Teamnél is edzettem Nyíregyházán. Minden helyszínen tizenkét menetes küzdelmekben mérettem meg magam a helyi sportolókkal, hogy minél jobban felkészüljek a különböző technikákból. Szerencsére univerzálisnak számítok, nyolcvan kilós ellenféltől százötven kilós harcosig minden szegmensből találkoztam már ellenfelekkel, és győztesen hagytam el a ringet. Minden riválisomra külön taktikával készülök, és meccs közben is stratégiát tudok váltani, ha szükséges. Korábban is beszéltük már a szervezőkkel, hogy számítanának rám, de ez lesz az első Superfight Series-versenyem. Szimpatikus a szervezés és a gála is, mert közönségszórakoztató párosítások szoktak lenni, jó harcosokkal. Örülök, hogy visszatérhetnek a nézők, mert ha csinálunk egy jó mozdulatsort, a nézőtér buzdítása felspannol minket.

„Hozzáteszem, a küzdőtéren így is, úgy is ketten vagyunk, ezért nem igazán érdekel a helyszín: a ringben, egy háztetőn, sőt ha kell, az űrben is harcolok”

– hangsúlyozta Kálucz Martin.

Elismerő, de nyerni akar

A hajdúsági sportoló jól ismeri ellenfelét. – Tóth Csaba egy remek harcos, sportolói körökben is mindenki csak elismerően tud róla nyilatkozni. Nagyon jó a stílusa, folyamatosan megy előre, keményeket üt és rúg is, hiszen nagyszerű fizikummal rendelkezik. A saját sportágában tudtommal nem is talált még legyőzőre, nemzetközi szinten is több győztes küzdelem fűződik a nevéhez, így fel van adva a lecke számomra. Kapóra jön a technikája, mert én kontrabunyós vagyok, hagyom az ellenfeleimet kibontakozni, és váratlanul csapok le. Lókodi Attila edzőként a maximumot hozta ki belőlem, amiért nagyon hálás vagyok neki. Ezért is fontos ez az összecsapás, mert a maradék kétkedőt is elcsendesíteném. Magamért fogok harcolni, látni szeretném a befektetett kemény munka gyümölcsét. Az ellenfelemmel jóban vagyunk, eddig is szurkoltam a meccsein, és ezután is fogok, de az összecsapás idejére ezt félre kell tennem, és azon lenni, hogy megtörjem a jó szériáját – tette hozzá Kálucz Martin.

Péter Szabolcs

A Superfight Series Hungary fight cardja:

1. Timo Semenyuk vs Martonicz István K-1 75 kg

2. Bakacs Dezső vs Tési-Vass Gergely K-1 90 kg

3. Farkas László „Nutu” vs Horváth Dominik K-1 67 kg

4. Góman Renátó vs Koczó Henrik K-1 72 kg

5. Kalapos Dávid vs Bereczki Dominik K-1 75 kg

6. Tóth Csaba vs Kálucz Martin K-1 81 kg

7. Dolog György vs Kiss Balázs K-1 90 kg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában