jó lehetőség a diákoknak

2020.02.07. 18:36

Az iskolások megismerkedhetnek a pingpong alapjaival

Együttműködési megállapodást írtak alá az asztalitenisz-edzőközpontban.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Az önkormányzat, a Debreceni Egyetem, a Debreceni Tankerület és DAK DEAC Asztalitenisz Klub együttműködése alapján minden általános iskolás diák alapszinten tanulhat meg pingpongozni – hangzott el a péntek sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadion asztalitenisz-edzőközpontban.

Turnusonként tíz általános iskola tanulói vesznek részt az oktatásban. A testnevelési óra keretében négyszáz-ötszáz gyerek ismerkedhet meg az asztalitenisz sportággal.

Fotó: Molnár Péter

Az együttműködés során a kiválasztott diákok csatlakoznak az egyesület utánpótlás programjához. Barcsa Lajos alpolgármester elmondta, a városnak mindig kiemelt volt a sport, azon belül az amatőr válfaja, valamint a sportlétesítmény-fejlesztés. Erre az idén sportra fordított egymillió nyolcvanezer forint négyötödét fordítják.

Profi infrastruktúra

Erre rímeltek Bács Zoltán, egyetemi kancellár szavai is, aki hozzátette, a jelenlegi hét élvonalbeli klub mellé reméli, hamarosan csatlakozik a DAK DEAC Asztalitenisz Klub is.

Horovitz Tamás, a debreceni pingpongozók elnöke úgy véli, „a siker záloga a profi infrastruktúra és a klubban dolgozó edzői gárda”.

Az említett urak, valamint Pappné Gyulai Katalin a Debreceni Tankerület igazgatója, Nátrán Roland, az asztalitenisz-szövetség elnöke és Ölveti Zsolt, a Takarékbank Zrt. igazgatója írták alá az együttműködést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában