kézilabda

2020.01.17. 14:12

Jön a hibátlanok csatája az EHF-kupában

Bajnokok Ligája szintű csapat ellen játszik a Loki szombaton a Hódosban.

Fotó: Kiss Annamarie, archívum

Grega Karpan, a DVSC Schaeffler kapusedzője szerint erős csapat a Thüringer, azonban hazai pályán a végsőkig fognak küzdeni, hogy győzelmet ünnepelhessenek a szombaton 15 órától a Hódosban kezdődő EHF-kupa találkozó után. A csoportkörben mindkét gárda négy-négy pontot gyűjtött be eddigi két mérkőzésén, biztosan komoly ütközet várható a telt ház előtt lejátszandó összecsapáson.

Kiváló ellenfél

– Tudjuk, hogy a Thüringer egy nagyon jó csapat, nagyon sok rutinos, Bajnokok Ligáját megjárt játékossal, nem véletlen, hogy korábban évekig szerepeltek a BL-ben. Az első két EHF-kupa mérkőzésükön győztek, a Most ellen nyolc góllal, míg hazai pályán a Kastamonuval szemben három találattal. Azonban hazai pályán játszunk, amely sok erőt adhat számunkra, a végsőkig fogunk küzdeni ezen a fontos találkozón! – mondta a szlovén kapusedző.

Karpan megjegyezte továbbá, hogy a szombati ellenfelünknek nagyon jó átlövőik vannak, akik a távoli zónákból képesek gólokat szerezni, így fel kell készülni belőlük. – Több felvételünk van egyrészt az EHF-kupából, másrészt a német bajnokságból, amelyeket felhasználva megfelelő módon tanulmányozni tudjuk a játékukat. Két videóelemzésünk is volt a mérkőzés előtt, ezeken igyekeztünk minden információt átadni a játékosok számára – fogalmazott.

Jelena Deszpotovics továbbra is maródi, őt nehéz lesz pótolni mind védekezésben, mind támadásban. Sajnos Vámos Petra sem tudott pályára lépni sérülés miatt az elmúlt meccseken. Biztató lehet azonban az argentin balátlövő Elke Karsten Siófok elleni teljesítménye, aki hatszor volt eredményes.

A Thüringer HC vezetőedzője 2010 óta Herbert Müller, akivel a klub aranykorszakát éli, hét bajnoki címet bezsebelve. Bővelkednek a kiváló játékosokban, a német válogatott két tehetséges átlövője, Alicia Stolle és Emily Bölk is az erfurtiak kézilabdázója, mint ahogy a spanyol válogatottal friss világbajnoki ezüstérmes átlövő Almudena Rodriguez is. A kapuban a jelenlegi német nemzeti együttes keretéhez tartozó Ann-Cathrin Giegerich mellett egy korábbi válogatott hálóőr, a tavalyi évben visszavonult, majd reaktivált Jana Krause kaphat szerepet.

Mint ismert, a Loki első kupameccsén őrületes csatában 31–30-ra verte idegenben a török Kastamonu gárdáját, egy hete pedig 36–29-re múlta felül a cseh Most együttesét.

RM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában