futsal

2019.12.08. 17:10

Látótávolságon belülre kerülhet a DEAC

Ehhez a Nyírgyulajt kellene két vállra fektetni idegenben.

20190930 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Rubeolát fogadták az NB I. ötödik fordulójában. képen: FARAGÓ ÁDÁM #1

Fotó: Molnár Péter

A Nyírgyulajhoz látogat a DEAC a férfi futsal első osztályú bajnokság 12. fordulójában, hétfőn 18 órától. Az előjelek a hazaiak sikerét vetítik előre, hiszen a nyírségiek 23 ponttal a dobogó harmadik fokát foglalják el, míg a debreceniek hiába állnak a negyedik helyen, a megszerzett tizennégy pontjuk az alsóházi együttesekéhez van közelebb, nem a legjobbakhoz.

Négyes sorozatban

A Nyírgyulaj négy meccses – zsinórban három győzelemmel – veretlenségi sorozatban van, egyik legjobbja éppen a nyáron az egyetemistáktól átigazolt Kondás Kristóf. A debreceniek is négyes szériában vannak, bár erről szívesen lemondtak volna, hiszen a legutóbbi találkozóin mindössze egy pontot tudott összeszedni a nyáron alaposan megfiatalodott együttes.

Amennyiben a DEAC be tudná húzni a három pontot, akkor látótávolságon belülre kerülne a két együttes, de egy esetleges hazai győzelemmel a szabolcsiak végleg leszakítanák magukról a cívisvárosiakat. A mérkőzés hétfőn 18 órától kezdődik a nyírbátori városi sportcsarnokban.

Három éve ugyanaz

Pénteken kisorsolták az MLSZ székházában a Magyar Kupa negyeddöntőit. A sorsolás szeszélye folytán eldőlt, hogy biztos lesz másodosztályú együttes a februári szombathelyi final fourban, hiszen a 5 Stars-Tihany meccs győztese a Hidegkúttal találkozik majd.

A történelem ismétli önmagát: immár harmadik éve kerül össze ebben a kiírásban a Berettyóújfalu és a Nyírgyulaj. A Haladás a Dunaferrel, míg a Rubeola a Veszprémmel találkozik majd. A negyeddöntőben már két mérkőzésen dől a továbbjutás, az odavágókat január 15-én, míg a visszavágókat február 12-én rendezik.

MSZ

A párosítások

  • 5 Stars-Érdi VSE/Tihanyi FC–Hidegkúti SC
  • Rubeola FC– Futsal Veszprém
  • Haladás VSE–Dunaferr Due Dutrade FC
  • Mezei-Vill FC–Nyírgyulaj KSE
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában