elképesztő siker

2019.07.24. 16:46

Vívó-vb: le a kalappal Siklósi előtt

Serra Solt vívóedző szerint az aranyérmet szerző Siklósi végig összeszedett volt.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Három dobogós helyezéssel negyedikek lettek az éremtáblázaton a magyarok a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon, mely kedden ért véget. A párbajtőröző Siklósi Gergely aranyat nyert a BOK Csarnokban, míg másodikként végzett kardban Szatmári András, illetve a Szatmári, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat is.

– Sajnos nem tudtam ellátogatni a vb egyik napjára sem, azonban a tévében, illetve online folyamatosan nyomon követtem az eseményeket. Egyetértek azokkal, akik szerint színvonalas volt a szervezés, egyértelműen úgy tűnt, flottul ment minden. Az is tetszett, hogy két hozzáértő kommentátor számolt be az eseményekről úgy, hogy az egyik inkább a szakmaibb vonalat képviselte, a másik pedig a laikusok számára is érthető módon, ugyanakkor szakavatott szemmel mondta el, mi történik a páston – kezdte Serra Solt, a Békessy Béla Vívó Klub fiatal, de komoly versenyzői múlttal rendelkező vívóedzője, aki szerint mindenképp jót tett a sportág népszerűsítésének ez az esemény. A tréner ugyanakkor megjegyezte, még a vb kezdete előtt talán valamivel nagyobb felhajtást is lehetett volna csapni, hogy több emberhez jusson el a budapesti világverseny híre, ugyanis ahogy tapasztalta, sokan nem is tudták, hogy lesz.

Serra Solt
Fotó: Debrecenivivas.hu

Szépen válogatott akciók

„A mezőny borzasztóan erős volt, látszik, a világ nagyon „kinyílt”, már nem csupán néhány nagy vívónemzet van, hanem egyre többen csatlakoznak az elithez.”

– Siklósi Gergely aranyérme elképesztő, és egyben meglepő volt. Egy fiatal, 21 éves vívónak sikerült maga mögé utasítania a legjobbakat úgy, hogy ebben a fegyvernemben az idősebbek, a 30-asok, 40-esek szoktak a csúcson lenni. Siklósi végig összeszedett volt, látszott rajta, tudja, mit csinál. Választékosan vívott, szépen válogatta meg az akcióit, le a kalappal előtte. A kardban elért egyéni és csapat ezüst is óriási küzdelem eredménye volt, arra is büszkék lehetnek a srácok – vélekedett a legifjabb Serra fivér.

Nagy port kavart, hogy felmentették a vb utolsó két napjára a munkavégzés alól azt a bírópárost, amely vasárnap közreműködött a Magyarország–Koreai Köztársaság férfi karddöntőben. A koreaiak győzelmével véget ért fináléban a tapasztalt szenegáli Papa Touré és olasz Luigi Martilotti sokat hibázott, ennek ellenére a magyarok nem a bírókat okolták a vereségükért. – Bár mindkét oldalra sokat tévedtek, azt hiszem, nem rajtuk múlott a meccs kimenetele, egyszerűen kifolyt a kezük közül az irányítás. Egyébként mindent összevetve nem volt probléma a verseny alatt a bíráskodással.

HBN

Borítókép: Siklósi Gergely, miután győzött az orosz Szergej Bida ellen a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyének döntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában