futsal

2019.06.18. 10:56

MVFC: két légiós távozik a csapattól

A portugál Amílcar és a spanyol Javi Sanchez befejezte berettyóújfalui szereplését.

Fotó: Matey István

Nagyszerű sikerrel, a bajnoki cím megszerzésével zárult a szezon az MVFC Berettyóújfalu számára. A gárdából most két játékos, a portugál Amílcar és a spanyol Javi Sanchez távozik. Az újfaluiak hivatalos Facebook-oldalán mindketten elköszöntek.

Elérték a célt

„Nagyon boldog vagyok amiatt, ahogy az elmúlt időszakot zártuk – fogalmazott Amílcar. „Két nagyon kemény év van mögöttünk, de a végén elértük a céljainkat, megnyertük a Magyar Kupát és a bajnokságot. Ez a pályafutásom legnagyobb sikere, nyertem ugyan főiskolás világbajnokságot, Portugáliában a másodosztályban voltam bajnok és Katarban a nemzeti kupát nyertük meg. Azt sajnálom, hogy nem játszhatok majd a Bajnokok Ligájában ősszel, de örülök annak, hogy elérhettük saját erőből azt, hogy ott szerepelhessen a csapat, nem úgy, mint tavaly, amikor szintén játszhattunk a BL-ben. Ez a szezonunk tökéletes volt, csak két meccset veszítettünk el a döntőben. Játszottam különböző országokban és nagyon eltérő kultúrákban. (...) A magyar bajnokság pedig fejlődik, láthattuk, hogy kemény és nehéz mérkőzéseket játszottunk – mondta a futsalos, aki megköszönte a közös munkát a stábnak, az elnöknek, a csapattársainak és a szurkolóknak. Amílcar Portugáliában folytatja tovább.

Javi Sanchez szintén hazatér, és a magánéletére koncentrál.

„Két csodálatos éven vagyok túl. Ez volt az első alkalom, hogy külföldön játszottam, de otthon éreztem magam itt az első pillanattól, rögtön megszerettem Magyarországot. A nyugalmat, a természeti környezetet, az embereket és az ételeket. Spanyolországban nem sok mindent tudunk Magyarországról és ez egy nagyszerű felfedezés volt számomra. Az első szezon után mindenkiben rossz érzés volt. Annak ellenére, hogy végig sokat dolgoztunk nem sikerült megnyernünk a bajnokságot és a kupát sem. Ez volt a fő ok, hogy a folytatás mellett döntöttem tavaly nyáron. (...) Köszönetet mondok a játékostársaknak, az egész stábnak és a szurkolóknak. Köszönöm mindenki támogatását – mondta Sanchez.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában