Közlekedés

2024.03.07. 15:17

A rollertől a gokartig: megkezdődött a HUMDA roadshow-ja Debrecen főterén – fotókkal, videóval

A gyerekektől a nagyszülőkig minden korosztály számára izgalmakat rejthet az elektromobilitási fesztivál.

Hajnal László

Többféle elektromos járművet lehet kipróbálni a debreceni főtéren

Forrás: Kiss Annamarie

Elektromos rollerek, gokartok, autók és buszok lepték el a Kossuth teret csütörtökön délelőtt. A dübögő zene és a járművek látványa önmagában elektromossággal töltötte fel a levegőt Debrecen főterén. 

A Karácsony Sándor Általános Iskola diákjai csapatokban versenyeztek az e-roller-pályán, míg másoknak Hideg Ádám mutatta be a gokartozás fortélyait. James Ferenc, a gokartos csapat vezetője portálunknak elmondta, az elektromos versenyautók egy töltéssel órákon keresztül nyüstölhetőek. Teljesítményük elektronikusan szabályozható, habár a versenygokart sebességét is elérik, a roadshow idejére szándékosan visszafogták, így a bérgokartosok számára ismerős tempóban lehet vele robogni.

Olyan elektromobilitási kiállítással készültünk a nagyközönség számára, ahol nemcsak elektromos járművek, hanem technológiai bemutatók is láthatóak. Lesz interaktív akkumulátorfal, egy VR-szemüvegen keresztül megtekinthető virtuális kiállítás, valamint az elektromobilitásról és az önvezetésről hallhatnak előadást az érdeklődők. Emellett a gokartszlalom és a Road Safety közlekedésbiztonsági program is várja a debrecenieket

 – nyilatkozta a Haonnak Lázár László. A HUMDA kommunikációs igazgatója kifejtette, próbálták úgy összeállítani a rendezvény elemeit, hogy minél szélesebb közönséget tudjanak megszólítani a kisgyermekektől az idősebb korosztályig. Mint mondta, a cél a szemléletformálás, amivel a zöld átállást elő tudják segíteni.

Már itt vannak a technológiák

Ezek a technológiák itt vannak köztünk, megismerhetjük, használhatjuk őket. Ezáltal pedig tehetünk azért, hogy fenntarthatóbb környezetünk legyen, és kevesebb legyen a szén-dioxid-kibocsátásunk

 – mondta. Kiemelte, a regisztrációs standnál igényelhető egy zöld útlevél, melybe különböző feladatokat teljesítve pecséteket gyűjthetnek a látogatók. Aki a hét állomás közül válogatva négy pecsétet összegyűjt, ajándékot kap.

A HUMDA roadshow minden nap délelőtt 9 órától várja az érdeklődőket, az első két nap 17 óráig, míg szombaton és vasárnap 18 óráig tart nyitva.

Az elektromobilitási roadshow-jának megnyitójáról szóló beszámolónk ebben a cikkben olvasható:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában