Pusztító katasztrófa

2024.02.09. 13:14

Debreceni kutató-mentőket ismertek el a törökországi földrengés évfordulója alkalmából

A kitüntetést Törökország magyarországi nagykövetétől vehették át.

Haon.hu

Emléklappal köszönték meg a szakemberek munkáját

Forrás: Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület

Február 6-án volt egy éve, hogy pusztító erejű földrengés csapott le Törökország és Szíria közös határánál. A természeti katasztrófa évfordulója alkalmából kitüntetéseket adtak át Budapesten a mentésben közreműködő magyarországi szakembereknek, az eseményen debrecenieket is díjaztak. közölte portálunkkal a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület.

A megemlékezésen Gülşen Karanis Ekşioğlu, Törökország magyarországi nagykövete köszönetnyilvánító emléklapot adott át

  • Kovács Ilka,
  • Balogh Zsolt,
  • Sitkei Zoltán,
  • és Hegedüs Gábor

speciális mentőknek.

Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület törökország földrengés
Forrás: Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület törökország földrengés

A február 8-i megemlékezésen a magyar kormány képviseletében jelen volt és beszédet mondott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Az egy évvel ezelőtti földrengés megközelítőleg 60 ezer áldozatot követelt, és 120 ezernél is többen sérültek meg a két országban.

Balogh Zsolttal és Sitkei Zoltánnal hazatérésük után interjút is készítettünk, ez ide kattintva érhető el. Kovács Ilka és kutyája, Nila közösen mentett emberéleteket a romok között, kapcsolódó interjúnkból többet is megtudhatnak a történetükről.

Balogh Zsolt a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának tagjaként a helyszínről rendszeresen beszámolt a Haonnak a mentési munkálatok fejleményeiről, ezeket a cikkeket például itt, itt és itt olvashatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában