Törökországi földrengés

2023.02.09. 10:01

Tizennégy óra ásás után emeltek ki élve egy idős asszonyt – fotókkal és videókkal

A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata ma is készül a bevetésre, kritikus szakaszba léptek a mentési munkálatok.

A szeretetszolgálat örömmel osztotta meg a közösségi oldalán, hogy már hét élő embert kimenekítettek. Fáradtak, és az időjárás sem kegyes, de tovább folytatják a munkát. Mivel éjszaka mínuszok vannak, fogy a túlélők esélye a romok között, ezért minden perc számít. Balogh Zsolt, a mentőcsapat egyik debreceni tagja arról tájékoztatta a Hajdú Online-t, hogy tegnap kimentettek két kisgyermeket és az édesapjukat a romok közül, sajnos az édesanyjuk bent ragadt, elhunyt.

Még volt egy életben lévő hölgy, akinek hallották a hangját, illetve a szomszéd rom alatt egy nagymama rekedt. Éjszaka 14 óra ásás, vésés után pedig kiemeltek egy idős asszonyt élve a romokból. Minden bizonnyal ők azok az emberek, akikkel hétre emelkedett a megmentett életek száma.

Élve emeltek ki egy idős asszonyt a romok alól
A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának debreceni tagja, Balogh Zsolt adott hírt portálunknak arról, hogy élve emeltek ki egy idős asszonyt a romok alól Törökországban
Forrás: Balogh Zsolt-archív

– Éjszaka 3 órakor tértünk vissza a táborba, pihenés után megint keresés-kutatási munka jön. Sajnos az idő telik és egyre kevesebb az esély az élő személyek felkutatására. Az időjárás is nehezíti az életben maradást, éjszaka fagypont alatti hőmérséklet van. Ma és még talán a holnapi nap van esély még élő személyt találni, felkutatni, bár csoda mindig lehet! – fogalmazott Balogh Zsolt.

A mentőcsapat magyar és török tagjai, akik tizennégy óra kemény munka után kiszabadították a nénit a romok alól
A mentőcsapat magyar és török tagjai, akik tizennégy óra kemény munka után kiszabadították a nénit a romok alól
Forrás: Alpin Szig-Group-archív

A szakemberrel tartjuk a kapcsolatot, ám mivel nincs, vagy alig van térerő a földrengés sújtotta térségben, nehezen tudunk vele kommunikálni. Mindemellett természetesen a mentésé a főszerep, így csak akkor tud jelezni, ha a táborhelyen van és / vagy ideje éppen engedi.

Mint arról beszámoltunk, a mentés első napját két ember életét tudták megmenteni, az egyik mentésről készült videót itt nézhetik meg.

A törökországi földrengés hatalmas pusztítást hagyott maga után, a mentőegységek nehéz körülmények között kutatnak a túlélők után
A törökországi földrengés hatalmas pusztítást hagyott maga után, a mentőegységek nehéz körülmények között kutatnak a túlélők után
Forrás: Balogh Zsolt-archív

Tegnap Pavelcze László is meghatottan mesélt az ATV riporterének a küzdelmes munkájukról, a parancsnok el is érzékenyült nyilatkozat közben.

 

 

Címkék#haon video

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában