Testfestés

2024.02.24. 16:18

„A fenekemen is van tetoválás, megmutassam?” – kérdezte a Debreceni Tetováló Expón Kiss Patrik – fotókkal

Mintegy 65 tetováló fogadta a látogatókat a hatodik Debreceni Tetováló Expón.

Nagy Emese

Kiss Patrik imádja extrém külsejét

Forrás: Kiss Annamarie

Rengetegen megfordultak a hatodik Debreceni Tetováló Expón szombat délután a Debrecen Plázában. Sokan nézelődtek, de számtalan érdeklődő tetoválást is varratott magára. Mintegy 65 tetováló szakember várta, hogy nála foglaljanak helyet a kíváncsiskodók, ugyanis a kétnapos rendezvény egyik kiemelkedő része a verseny, amikor is a legismertebb, legfelkapottabb tetoválóművészek között eldől, 2024-ben ki készíti a legmenőbb testvarrást. Volt minden, mi szem-szájnak ingere, a nonfiguratív tetoválásoktól egészen a 3D-s tetkókig.

A közkedvelt találkozón a helyiek mellett messze földön elismert tetoválóművészek lepték el az épület alsó és felső szintjét. Keszthelyi Zoltán, az esemény szervezője a Haon érdeklődésére elmondta, a versenyen négy ország legjobb tetoválói vesznek részt, továbbá a rendezvénysorozat nagyon népszerű, tizenévesek és nyugdíjasok egyaránt felkeresik, ugyanis szinte minden második emberen található ma már tetoválás. 

Egyrészt a verseny miatt érkeznek ide a kíváncsiskodók, de sokan azért is, mert tetoválást szeretnének, és itt testközelből megtapasztalhatják, kivel érdemes testvarrást készíttetni magukra, illetve természetesen kérdésekkel is bombázhatják a szakembereket 

– fogalmazott. Elárulta: a realisztikus tetoválások ma a legfelkapottabbak.

Egészségtelen a tetoválás?

– Tizenhét éve foglalkozok tetoválással, külföldön is dolgoztam, de már egy jó ideje itthon kamatoztatom a tudásom – mondta Hafner Bertalan tetováló, akit országosan is elismernek pályatársai. Mint kifejtette, az egész testes tetoválásokat részesíti előnyben, leginkább ilyen projektjei vannak, főként barokk és reneszánsz kompozíciókat készít. 

– A vendégekkel való személyes konzultáció nagyon fontos, amit egyre kevesebb tetoválónál tapasztalok, pedig úgy vélem, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki elégedett legyen – hangsúlyozta. Kérdésünkre megosztotta, ha valaki tetőtől talpig ki van varrva, annak semmiféle káros hatása nincs az egészségre, csak akkor, ha allergiás reakció lép fel, de ahhoz nem kell sok testvarrat, elég egy-kettő is.

– Tetoválást ma már szinte teljesen el tudnak távolítani, de nyilván ehhez a beavatkozáshoz kiváló szakembert kell felkeresni, mert akkor, ha nem egy olyan próbálkozik eltüntetni a testvarratot, aki valóban ért hozzá, még nagyobb kárt tehetünk, egyáltalán nem lesz esztétikus – fogalmazott Hafner Bertalan, majd egyszerre néztünk rá egy fiatalemberre, és bizony, nem csak mi…

Tetőtől talpig ki van varrva

Kiss Patrikról először nem lehet eldönteni, hogy nagyon jó mez van rajta, vagy egy szál bokszerben flangál a plázában – ezt gyorsan kiderítettük, és igen, az utóbbi történt. – Tetőtől talpig ki vagyok varrva, még a fenekemen is van tetoválás, megmutassam? – tette fel nekünk a kérdést kacagva Kiss Patrik, aki Győr mellől, Ravazdról érkezett a találkozóra. Megosztotta, 18 éves korában készült az első tetoválása, a bal karjára, azóta eltelt néhány év, és Patrik testén szinte nincs olyan rész, ahol ne lenne tetkó.  

Igazából nem tudom, hány darab van rajtam, nem számolgattam, olyan 4 millió forintot biztos ráköltöttem már, de most úgy nézek ki, ahogy mindig is (az elmúlt években) akartam

 – mondta.

A huszonhárom éves srác heti öt alkalommal edzőterembe jár, ahol szinte nincs olyan nap, hogy ne akarnának vele közös fotót készíteni. Elárulta, 4-5 évvel ezelőtt még kopasz volt és egy darab tetkó sem díszítette a testét, viszont ma már nem tudná úgy elképzelni magát, hogy ne legyen teljesen kipingálva.

– Imádom az anime karaktereket, rengeteg van a testemen is, és igazából én magam is az vagyok – fűzte hozzá mosollyal az arcán. Megjegyezte, semmiféle káros egészségi hatást nem észlel magán a tetoválások miatt. Ha egy időigényesebb tetkó készül, ami miatt 7-8 órát kell ülnie egy szakembernél, akkor 1-2 napig utána seblázat érez, de semmi egyebet. 

– Nem tervezek már több tetoválást, van mindenhol, ahol szerettem volna: én így vagyok teljesen elkészülve – összegezte a futárként dolgozó ravazdi srác.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában